Koliko ste same sebi na prvom mestu?

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Da li mislite da je sebicno voleti prvo sebe pa onda nekog drugog? Koliko se posvecujete sebi i svojim potrebama?.... idete li kod manikira, pedikira, na masaze...?
Ja na zalost ne, od kako imam decu slabo sebi posvecujem paznju. Retko kad i kupim neki komad odece licno sebi...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
divim se zenama koje imaju vremena i novca da odvoje za sebe licno..ja nisam takva..pre cu kupiti neku lepu stvarcicu za kucu ili deci neku sitnicu nego sto cu na sebe potrositi jedan jedini dinar ..znam da to ponekad nije u redu.treba otici kod frizera..kupiti sebi neki deo garderobe ali ..jednostavno sam takva..

Član
Učlanjen(a)
25.04.2010
Poruka
286
Draga Ceco nisi jedina koja to radi. Nije da bas ne mislim na sebe, ponekad odem kod kozmeticara, frizera i kupim sebi nesto ali samo onda kad shvatim da treba i da to ne moze da se zaobidje. Najvise volim da kupujem deci narocito cerkici jer tako puno ima super stvarcica za devojcice i sve mi se dopada. Volim da kupujem sudje i raznu tehniku za kucu i prosto uzivam u tome. Mislim da i na taj nacin cinim sebe zadovoljnom i srecnom. Kada pogledam oko sebe srecna lica mojih klinaca i ja sam srecna.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Svi prethodni postovi opisuju ''normalne''žene, koje su požrtvovane za svoju decu i porodicu uopšte i nije lako sve postići...

Ja nisam udata, ali bez obzira na to, nisam samo za sebe. Tu su i još neki ljudi, kojima sam ''okrenuta''..., a imam i ja neke svoje ''investicije''...

O sebi razmišljam na kraju. Volim lepo da izgledam, pre svega uredno i volim da mirišem. Srećom, imam prirodno talasavu kosu, pa me frizer ''vidi'' samo kada treba da malo ''oblikujem kosu''. Na masažu ne idem, jer mi pre treba fizioterapeut, nego ''maser'' (imala sam povredu kičme). Ne ''kvarcujem'' se, a kod kozmetičarke sam bila 2 puta u životu...A nije mi nešto ni potrebno, bar za sada...

Jednom rečju volim da izgledam ''prirodno i sa ukusom'', ništa preterano, a za to se uvek ima vremena...

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Draga Ceco nisi jedina koja to radi. Nije da bas ne mislim na sebe, ponekad odem kod kozmeticara, frizera i kupim sebi nesto ali samo onda kad shvatim da treba i da to ne moze da se zaobidje. Najvise volim da kupujem deci narocito cerkici jer tako puno ima super stvarcica za devojcice i sve mi se dopada. Volim da kupujem sudje i raznu tehniku za kucu i prosto uzivam u tome. Mislim da i na taj nacin cinim sebe zadovoljnom i srecnom. Kada pogledam oko sebe srecna lica mojih klinaca i ja sam srecna.
U pravu si Gago...taj osmeh i srecna lica su od neprocenjive vrednosti..nista se ne moze meriti sa time..:)

Član
Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
688
Hm, malo ću biti kontradiktorna po ovom pitanju...
Pripadam nekom srednjem sloju... Dva prosvetara... Mislim da imati decu i porodicu nije opravdanje da se zapustimo. I ja isto volim svoju decu ali mislim da sam i zbog njih u obavezi da izgledam negovano i uredno. Posao kojim se bavim takođe zahteva određenu urednost jer imam obavezu da sam i nakon radnog vremena pristojno obučena sa urednom frizurom jer srećem roditelje i kakav bi utisak oni stekli o meni da me sretnu zarozanu...
Kada kažem negovana žena to podrazumeva pre svega čistu, mirišljavu, diskretno našminkanu, uredne frizure ženu... Uz dužno poštovanje mislim da je nekim ženama to što imaju decu i požrtvovanost prema deci u stvari izgovor što su u istegljenoj trenerici i sa rajfom u kosi (koji su uzeli od petogodišnje ćerke i totalno im je neprikladan ali je "sladak"...)...

Natrag