Koji win 7 je bolji?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
05.09.2010
Poruka
163
Interesujeme koja je bolja verzija windows 7 od ultimate i edition integrale. Hvala unapred!

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Za kucnu primenu Home premium (igre, filmovi, muzika, net i sl) ti je sasvim dovoljan, sve preko toga je suvisno

Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Nemam pojma šta je edition integrale. Slutim da je u pitanju neka verzija na francuskom, koja sadrži više verzija windowsa 7 u jednoj instalaciji. Ono što ja znam Ultimate verzija je najkompletnija vezija za klijentsko korišćenje. Server je nešto drugo. Pravo pitanje je razlika izmedju Home premijuma, koji stvarno jeste dovoljan za standardnog, dakle čak i za izvan prosečnog kućnog korisnika, i ultimate verzije. Ultimate ima sve što i home premijum, sa dodatkom većeg broja servisa koji su mahom veuani za poslovnu upotrebu. Najvažnije su enkripcije, zaštita podataka i mogućnost povezivanja na domenske mreže što je mnogo strože i bolje zaštićeno od klasičnih mrežnih okruženja. Domenska mreža se mora ustanoviti sa strane servera i u principu nije javna. Letimičnim pregledom se može videti da liči na internet i stvarno je tako ali su mehanizmi pristupa i razmene podataka mnogo bolje zaštićeni. Ako je ovo sve aktivno, a u ultimate verziji po defaultu jeste, na računaru pod ultimate sistemima sa angažuje više hardverskih resursa u startu.
Inače svaki instalacioni disk u suštini sadrži sve verzije Windowsa 7 samo su one koje nisu plaćene zaključane.
Druga važna priča je 32 - bitni (X86) ili 64 - bitni (X64) windows 7. Dilema više ne postoji - na svaki računar sa 2 i više GB rama i procesorom 1 GHz i više, može i treba da ima 64 - bitni Windows 7. Naravno moraju biti zadovoljeni i ostali uslovi, veličina particije, grafika koja mora podržavati Direct X 9 i više, ali na računare koji nemaju te hardverske uslove window 7 će odbiti da se instalira.
U suštini mislim da imaš pogrešnu dilemu, odnosno da je uopšte nemaš.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2010
Poruka
163
Pa meni treba za kucnu upotrebu da je brzi za internet neku malo zahtevniju igu i to. Trenutno sam u Parizu pa sam dobio neku nagradu do petka mogu da dobijem orginalni win7 cd pa mogu da biram koji hocu od svih win7 verzija. Znam da je bolje ono sto je skuplje ali u ovom slucaju neznam sta je skuplje ili ti bolje pa zato trazim pomoc

Član
Učlanjen(a)
17.12.2010
Poruka
222
napisi nam kakav komp imas jer ultimate verzija je najzahtjevnija a i samim tim najbolja

Član
Učlanjen(a)
05.09.2010
Poruka
163
solidan komp RAM 4GB, procesor duo core 2.30 za ostale stvari se nesecam bas najbolje...

Član
Učlanjen(a)
21.12.2012
Poruka
2
Najbolji je windows 7 ultimate 64bit.Ja ga imam.Jedno pitanje ugasio sam pc sutradan sam krenu da ga palim i prikayao se windows znak.Posle toga nista opet je krenu da se pal,ali je sad otvorio launch startup repair.Skenirao je pc.Kad je zavrsio izbacio je poruku ,,windows cannot repir this computer automaticlly,, i finish.Kad sam to pritisnuo pc se restartovao i sve ispocetka.Dali neko zna sta da uradim?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag