Šta je novo?

Koji operativni sistem koristite?

Koji operativni sistem preferirate?

 • Windows XP

  Votes: 429 32,2%
 • Windows Vista

  Votes: 42 3,2%
 • Windows 7

  Votes: 602 45,2%
 • GNU/Linux

  Votes: 91 6,8%
 • Macintosh

  Votes: 24 1,8%
 • Windows 8.1

  Votes: 119 8,9%
 • Windows 10

  Votes: 82 6,2%

 • Total voters
  1.331
Učlanjen(a)
10.06.2014
Poruka
1.301
IQTC5Sr.png
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Windows 98 cisto zbog neki eeprom programatora , XP zbog neki alata koji nemaju podrsku za nove winse , win 7 za sve nove stvari a zbog komplikacije prenosa podataka i instaliranja razni toolova i drugog nisam presao na win 10 a iz ljubavi koristim i linuxe .
To se zove die hard fan ili univerzalni Master.
Jbt, ..sigurno imas preko cetəres banke.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Uh , sve si vise licim na one click solution master , a kad broj godina predje broj zuba e onda si u banani ..
Ne ocajavaj, jer i nema svrhe, a i kontra'roduktivno je. Svako koristi ono sto mu je u tom trenutku potrebno. Opasno je kad covek sebe negde uhvfati i misli kako je jadan. Istina je da noviteti izlaze da bi radnja radela, nema tu nikakve veze sa zastareloscu sistema. Evo recimo ova debilcina Bil Gejtc koji iznenadno postaje strucnjak za sterilizacione vakcine, ..je svojevremeno opanjkavao svoje SuProgramere, a ispostavilo se posle sa ne'zna ASC kodove za osnovne karaktere kod programiranja u Bejziku. Isto ko sto je Shekspir pisac, a ustrvari je onaj Bajron ili kako vec bese nesto na B.
Sto se tice zuba ni to nemoj da te zabrinjava, masoni nanerno upotrebljavaju 33, jer je to vise od 32(broj zuba u vilicama), a vecina njih ne zna ni Vola da ubode sa motkom, a kamoli da povuce. To su sve nasledili od svojih oceva, koje su uzgred saranili kao majmune. Da meni moj sin recimo prepravi operativni suistem i da spijunira ostale gradjane ispred web kamera, ja bih ustao iz groba i zaadavio bih ga ispred digitalnog rekordera da vide ostali Dzedaji kako se ne upotrebljva sila.
Svejedno, covek treba da koristi ono sto mu treba, a ne ono sto mu je nametnuto, pa samim tim i ne mora da se pravda okolo raznim licemerima, iliti u prevodu vrsljaj(Kavabunga) na svom kompu sto hoces.
Za iznenadjenje postoje operativni sisteni koji nemaju tweakovan kerenel, ko recimo Win10, zatim mobilni terlefoni(svi kerneli rutovani), ..a sta mislite koji su to sistemi?
E, ..pitanje je sad!
 
VIP IPTV
Učlanjen(a)
17.10.2016
Poruka
977
Koristim Win10 Pro a na istoj masini se vrti Hackintosh sa Mac OS 10.11 El Capitan. Za vikend cu napraviti upgrade na Sierru.
 
Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
292
Windows 10 pro x64.
Windows Xp je mrtav os, bez legalnih parcheva upgradeova itd.
Win 7 pro sam koristio, ali ne skoro 2 godine.
Postojeci koristim,jer radi bolje sa kompletnom memorijom ( Sony Vegas radim, Photoshop ), nemam BSOD, sto se security-a tice, bavim se racunarima 30 godina, a sto se tice famoznih Microsoft spijuna, nemam sta da krijem.
Kontra pitanje je : zasto svi jurimo Android telefone, backup-ujemo podatke na Google ?
Znaci, da se nije moguce kompletno zastiti od CIA, FBI , OZNE. A i da jeste tek tada si sumnjiv.

Pozdrav.
 
Učlanjen(a)
10.12.2017
Poruka
20
Godinama sam koristio windows xp i mislim da je to jos uvek neprevazidjen sistem iako vise od pola godine koristim windows 7 ultimat.
 
Član
Učlanjen(a)
10.10.2009
Poruka
31
Trenutno imam multiboot na disku:
Os X Snow Leopard
Windows 7
Gentoo Linux
Arch Linux
BackTrack 5
bezimeni linux (moj linux, samo butabilna baza jer nemam vremena da ga završim do funkcionalnog desktopa)

Ali se pripremam na formatiranje svega zbog ugradnje SSD diska tako da mi zbog mahaničko diska sistemi ne gube performanse što su na daljim sektorima... I gore ću staviti opet OS X, sedmicu i Gentoo ponovo podići iz stage 1, dosta mi ih je a niti ne stane više jer ću uzeti disk od 120gb, ne isplati mi se više od toga ulagati u trenutni laptop

Onu osmicu nisam probao niti neću, izgleda mi poprilično blesav windows, a i mislim da MS bolje od sedmice ne može napraviti, i sedmica kad se sredi radi ko stari XP (odlično)

Aj neka ima neko ko stvarno razumije da je sve poslije Windowsa 7 smeće :)
 
Top