Koje tri karakterne osobine ne volite kod ljudi?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Zato što postoji dosta negativnih ljudskih osobina i "crta karaktera" koje ne volimo (da ne kažem-mrzimo), mislim da je bolje spisak ograničiti na tri.
1. Bahatost
2. Zavist
3. Licemerje

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Uh, Re, bacio si me u razmišljanje. Apsolutno se slažem sa onim što si već rekao. I ja teško podnosim bahatost u bilo kom obliku, pa neka to bude na prvom mestu. Druga je neiskrenost. Teško podnosim laž, foliranje i ljude kojima je to način života. A treća neka bude sebičnost, jer za sobom vuče još gomilu loših osobina.

Član
Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
688
Bez obzira na godine koje imam ja sam nepopravlji optimista i verujem da su ljudi dobri! E, sad... Sad ide ono ali što sreću curi kvari...

Nervira me ljudska glupost, bahatost i bezobrazluk! Uh i sujeta! Izvini Re, malo sam proširila...

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Da, sitni ljudi koji su svesni svoje nemoći, nezadovoljni sobom, duboko ogrezli u kompleks, koji se hrane sitnim zadovoljstvima, proizvode većinu loših ljudskih osobina... Takvim ljudima daj neku vrstu "moći", i dobijamo celokupan spektar ljudskog zla...

que te vayas con el viento, como siempre
LEGEND
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
5.276
licemerje deset mesta prazno, jedanaesto može a i ne mora biti popunjeno... licemerje prezirem evo baš sad, kod mene u prizemlju sedi jedna takva osoba.....ne mogu da siđem, ne želim da gubim vreme sa takvim ljudima, nadam se da više neće dolaziti smile3

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
licemerje deset mesta prazno, jedanaesto može a i ne mora biti popunjeno... licemerje prezirem evo baš sad, kod mene u prizemlju sedi jedna takva osoba.....ne mogu da siđem, ne želim da gubim vreme sa takvim ljudima, nadam se da više neće dolaziti smile3
Najveći "udarac" takvim osobama je ne pokazivati emocije, znači ravnodušnost!!! Više "peče" i od prezira i od mržnje...

LEGEND
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
5.276
Najveći "udarac" takvim osobama je ne pokazivati emocije, znači ravnodušnost!!! Više "peče" i od prezira i od mržnje...
ne mrzim nikog u najgorem slučaju sam ravnodušna, baš zbog toga me i povređuje takvo ponašanje...kad bolje razmislim ničim izazvano :vorred: odoh samo da vidim sme li da me pogleda u oči :)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
ne mrzim nikog u najgorem slučaju sam ravnodušna, baš zbog toga me i povređuje takvo ponašanje...kad bolje razmislim ničim izazvano :vorred: odoh samo da vidim sme li da me pogleda u oči :)
Ne,ne, to nije ravnodušnost... Ima jedna fantastična izreka u našem jeziku: "Prolaziš pored mene kao pored turskog groblja"!

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Licemerje
Prepotentnost
Uobrazenost
Bahatost
Samouverenost

LEGEND
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
5.276
Ne,ne, to nije ravnodušnost... Ima jedna fantastična izreka u našem jeziku: "Prolaziš pored mene kao pored turskog groblja"!
ova nema pojma da je "provaljena" polako samo će joj se reći...
ravnodušnost...više ne...naravno ali dok neko pošteno ne zasluži u najgorem slučaju mogu da budem ravnodušna, na to sam mislila. kad već pominješ izreke ima jedna isto dobra (laž,licemerje jedno bez drugog ne može) "nije mi žao što me lažeš, već što misliš da ti verujem" neke priče ne treba svrstavati u laži nego u uvredu za ljudsku inteligenciju..sad mene zanima dal' je njihov mozak toliko zakržljao da ne mogu ništa bolje da smisle ili su ubeđeni da tuđu jeste i da će pasti na takvu priču :dntknw:
evo iskreno...mislim da je u većini slučajeva ovo prvo u pitanju

Natrag