Kobno bacanje u dvorište

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
NASTAVLjENO SUĐENjE ŽIVANU PAVLOVIĆU

Kobno bacanje u dvorište

Izvor: Dan 07-11-2010

Izvođenjem dokaza juče je u Višem sudu u Bijelom Polju nastavljeno suđenje Mojkovčaninu Živanu Pavloviću (45), nastanjenom u Kolašinu, zbog ubistva Esada Kudina.
Advokat Željko Jočić iz Podgorice zatražio je od sudskog vijeća ponovno vještačenje što mu nije udovoljeno, ali je prihvaćen njegov predlog da se obavi rekonstrukcija na mjestu događaja u Kolašinu koja je zakazana za 23. novembar ove godine.
Na prethodnom ročištu dr Miodrag Šoć, sudski vještak iz Podgorice, pojasnio je da je na osnovu obdukcionog nalaza, smrt kod Esada Kudina nastupila usljed udarca tupo-zamahujućim predmetom, a ne od pada sa visine od 2,1 metra.
U optužnici se navodi da je Pavlović, 29. marta ove godine, pola sata iza ponoći, u spavaćoj sobi svoje porodične kuće u Ulici vojvode Mine u Kolašinu s umišljajem ubio Esada Kudina iz Zenice. Pavlović je Kudina nepoznatim tvrdim predmetom više puta udario u glavu, nanoseći mu teške tjelesne povrede. Nakon toga ga je izbacio kroz prozor spavaće sobe u dvorište. Kudin je od zadobijenih povreda preminuo 3. aprila u Kliničkom centru u Podgorici .
Pavlović je negirao djelo koje mu je optužnicom stavljeno na teret. Saopštio je da je znao da je njegova nevjenčana žena, sa kojom ima dvoje djece, u vezi sa Kudinom.
- Ipak, to nije bio razlog da počinim djelo koje mi je optužnicom stavljeno na teret. Kudin je sam iskočio kroz prozor, vjerovatno, zbog straha kad sam ja ušao u kuću - kazao je Pavlović.
M.N.

Natrag