Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Ko šta brani do kraja Vimbldona?

  • Začetnik teme Torrent Maniak
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
[h=1][/h] Izvor. B92 | AG


Iako su mnogi bili skeptični, Novak Đoković je odbranio većinu ATP poena u prvoj trećini godine.Najbolji teniser sveta zadržao je sasvim solidnu prednost u odnosu na Rafaela Nadala na ATP listi, a u predstojeća tri meseca imaće priliku i da je uveća.

Naime, Đoković zaključno sa Vimbldonom brani 4970 poena, što je skoro hiljadu manje od Nadala (5954). Veliku priliku da napadne čak i prvo mesto imaće Rodžer Federer koji u tom periodu brani samo 2190 poena.
Predstojeći Masters u Monte Karlu biće prilika za Đokovića i Federera da zarade dodatne poene. Novak je prošle godine propustio ovaj turnir, dok je Federer izgubio u četvrtfinalu (180 poena) od Jirgena Melcera. Federer je najavio da neće igrati u Monte Karlu, ali bi veoma lako mogao da zatraži specijalnu pozivnicu i pojavi se na turniru. Pod pritiskom će biti Nadal koji brani titulu.

Nakon toga slede Mastersi u Madridu i Rimu gde Đoković brani dve titule (2000 poena), Nadal dva finala (1200 poena), a Federer polufinale i osminu finala (450 poena). Đoković ima i 250 poena koje brani zbog osvojene titule u Beogradu, a Nadal 500 zbog titule u Barseloni.

Na Rolan Garosu Đoković brani polufinale i 720 poena, Federer finale i 1200 poena, Nadal titulu i 2000 poena, a na Vimbldonu je situacija nešto drugačija. Đoković je osvojio titulu prošle godine (2000 poena), Nadal je igrao finale (1200 poena), dok je Federer poražen u četvrtfinalu (360 poena).

U svakom slučaju, sledeća tri meseca će za ljubitelje tenisa biti izuzetno uzbudljiva. Da li će Đoković potvrditi dominaciju u svetskom tenisu i istaći kandidaturu za najboljeg svih vremena? Hoće li Nadalova kolena izdržati napornu sezonu na šljaci? Može li Federer u 31. godini da se vrati na svetski tron?

To su pitanja koja će dobiti odgovore početkom jula 2012. godine...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top