Kliz nije hteo da bude lord

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Britanski komičar odbio titulu

Kliz nije hteo da bude lord

Izvor: Blic N.V. | 18. 04. 2011. - 00:02h | Foto: AP

LONDON - Džon Kliz, britanski komičar koji se proslavio ulogama u “Letećem cirkusu Montija Pajtona”, izjavio je da je odbio titulu lorda, jer bi zbog nje bio u obavezi da prisustvuje sednicama Doma lordova u britanskom parlamentu, a to bi značilo da bi zime morao da provodi u Engleskoj.

134899_0607-cleese-foto-ap_f.jpg

Zima samo u Kaliforniji

On je u intervjuu za “Sandej telegraf” naveo da mu je titulu lorda ponudio Pedi Ešdaun, bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH i nekadašnji lider Liberalnih demokrata, koji je do 1999. bio na čelu te partije.

Kliz je poznat kao veoma darežljivi donator Liberalnih demokrata. Ipak, čak ni privrženost partiji Klizu nije bila dovoljna da pristane da zbog parlamentarnih zasedanja provodi zimske mesece u Engleskoj.

“Zaista sam odbio titulu lorda. Pedi je želeo da mi je ponudi pre nego što ode sa funkcije lidera Liberalnih demokrata, zbog političkih usluga - ne zbog toga što sam ja nekakva divna osoba, a i zato što bih im dosta pomogao. Shvatio sam da bi to značilo da tokom zime moram da budem u Engleskoj i pomislio sam da bi to bila previsoka cena”, kaže Kliz.

Natrag