Šta je novo?

KIŠA, SUSNEŽICA, SNEG Od sledeće nedelje uvertira za LEDENE NOVOGODIŠNJE DANE

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.179
KIŠA, SUSNEŽICA, SNEG Od sledeće nedelje uvertira za LEDENE NOVOGODIŠNJE DANE

Izvor: BlicOnline


Ledeno i sa snegom, u najkraćem glasi vremenska prognoza za novogodišnje veče.


klEktkpTURBXy8zMWYzMDZmNzM5MmZkYzc5ZDBiNzdjMjhkZGQzNTYzOC5qcGeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCAA

Foto: G. Srdanov / RAS Srbija Pripremite se za "ledeni doček"

Prema dugoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u većim gradovima Srbije i njihovoj okolini (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac) za sam doček padaće sneg, a nekoliko dana pre i posle biće uslova za "ledene dane". To znači da bi tempereture mogle da budu ispod nula stepeni.

Sneg bi, kažu meterolozi RHMZ-a, trebalo da bude slabijeg inteziteta i ne bi trebalo dugo da se zadržava.

2npktkpTURBXy9iMDcwZjNmYjNkZGUzODg5OWY3MjRiNmY1MGE5Yjc1Yy5qcGeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCAA

Foto: Z. Ilić / RAS Srbija Da li će se i deca u gradovima konačno obradovati snegu

- Od 29. decembra ove pa do 2. januara sledeće godine biće hladno i uglavnom suvo (osim u novogodišnjoj noći) i stabilno vreme, sa uslovima za ledene dane. U tom periodu će jutarnje temperature će biti nešto niže, od -8 do 4, a dnevne od -1 do 3 stepena Celzijusovih - kažu meteorolozi iz RHMZ-a.

Kako ističu, temperature koje nas očekuju ipak su u granicama proseka za ovo doba godine.

Za početak - kiša

Već početkom naredne nedelje u nižim krajevima očekuje se oblačno vreme sa kišom, koja bi mogla da pređe u susnežicu i sneg ukoliko bude padala tokom noći kada su temeprature niže, međutim taj sneg se neće zadržavati.

Jutarnje temeprature će biti od -5 do -1, a dnevne od 2 do 7 stepeni Celzijusovih, najavljuju meteorolozi.

Na planinama će sneg, kažu u RHMZ-u, padati već od naredne nedelje. U nižim predelima sneg bi mogli da očekujemo i posle Nove godine i to ukoliko bude padao tokom same novogodišnje noći, kada će biti ledeno hladno.

sucktkqTURBXy81NmE2ZGNlMzJlNzMyOWNjYjU0MDdjMTFlYWZjOTUxYy5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Foto: V. Lojanica / RAS Srbija Između Nove godine i Božića, na planinama bi snežno pokrivač mogao da poraste i do pola metra

Inače, prema dugoročnoj prognozi, prve nedelje nakon novogodišnjih praznika vreme će biti pretežno suvo i hladno, međutim, postoje i šanse za padavine, u nižim predelima kiša i susnežica.

Do pola metra snega

Na planinama će, kažu u RHMZ-u, tokom te, prve nedelje nove godine padati sneg, a snežni pokrivač samo u toku tih dana mogao bi da poraste za 20 do 50 centimetara, ističu meteorolozi.

Temperature će u celoj Srbiji biti u proseku za ovo doba godine, od -6 do 2 ujutru, i od 1 do 8 stepeni Celzijusovih, tokom dana.
 
Top