Kirurg i anesteziolog umalo se potukli tijekom operacije

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Sramota u Bjelovaru: Kirurg i anesteziolog umalo se potukli tijekom operacije

Danas.hr 10.01.2011.

0240007.48.jpg

Jedan bjelovarski anesteziolog savjetovao je kirurgu kako bi trebao obaviti dio operacijskog zahvata. Soljenje pameti toliko je uzrujalo kirurga da je usred operacijske sale skoro izbila tučnjava.

Pacijent koji je legao na kirurški stol bjelovarske Opće bolnice zbog svađe liječnika umalo je stradao.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došla
Slobodna Dalmacija, anesteziolog je savjetovao kirurgu kako bi bilo bolje obaviti dio operacijskog zahvata. Riječ po riječ i prepirka je prerasla u svađu, a grube riječi umalo su izmakle kontroli. Verbalne prijetnje i svađa orile su se operacijskom dvoranom.

Dr.
Vesna Lovčić, ravnateljica bolnice u kojoj su se zaredali incidenti, potvrdila je da se o incidentu pismeno očitovao anesteziolog dr. Ivan Šklebar. "Mislim da u svakom kolektivu ima takvih prepirki i da ova isto tako nije ni prva ni posljednja. Različiti karakteri i različita mišljenja ovoga su puta kulminirali u jedan neprimjeren nivo razgovora", komentirala je dr. Lovčić.

U sklopu svojih ovlasti slučaj je proslijedila Povjerenstvu za unutarnji nadzor, kao i Etičkom povjerenstvu Opće bolnice, te će ta tijela odlučiti o eventualnim sankcijama.

Prije nego se o slučaju očituje Povjerenstvo, koje se treba sastati u utorak, dr. Šklebar nije želio komentirati incident koji se dogodio u operacijskoj sali.

"Budući da imam neke ovlasti i budući da sam odgovoran za provedbu kvalitete liječenja, u konkretnom sam slučaju smatrao da je moja dužnost i pravo ukazati na primjereniji način obrade pacijenta", zaključio je Šklebar.

Ime kirurga koji je sudjelovao u verbalnom okršaju nije poznato.

Natrag