Šta je novo?

Kim Dotkom pobedio - dobija nazad sve svoje Megaupload podatke

¯™¯
MODERATOR
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poruka
28.228
Postoje neke priče u IT svetu koje jednostavno nikada ne zastarevaju. Borba između kompanija Samsung i Apple je jedna od takvih, ili nedavne procurele fotografije javnih ličnosti. Jedna od ovih priča jeste i svojevremeno hapšenje Kima Dotkoma, osnivača Megaupload sajta, odnosno konfiskovanje svih elektronskih podataka i hardvera sa Megaupload servera od strane FBI.

184022541754109b1fb001f054996763_orig.jpg


Ovaj slučaj je u IT medijima još od januara 2012. godine, a čitav ovaj period Kim Dotkom potencira da je nevin. Sada je Dotkom izvojevao još jednu malu pobedu.

Kim Dotkom dobija svoje, odnosno podatke korisnika nazad. Policiji je naređeno da preda sve klonove računara i elektronskih uređaja koji su oduzeti tokom prvobitne racije u 2012. godini.

Ono što je najbitnije u celoj ovoj priči, jeste da će legitimni korisnici konačno moći da povrate ono što je bilo (tačnije, još uvek je) njihovo.

Dotkom (kome i dalje preti ekstradicija zbog optužbi za pirateriju) će sve klonove dobiti neenkriptovane, dok će za enkripcione kodove biti zadužena dva dodeljena policajca sa Novog Zelanda.

Ovo je svakako velika pobeda za Kima Dotcoma, ali i za korisnike Megaupload servisa kojima su podaci svojevremno zaplenjeni, bilo da su u pitanju legalno ili nelegalno uskladišteni fajlovi.

Izvor: www.benchmark.rs/Neowin
 
Top