Šta je novo?
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.113
Kill Bill Duology


screen.pngKill_Bill_Duology_SF.png
 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.113
Kill Bill: Vol. 1 (2003)


screen.pngKill_Bill_Vol._1_2003_SF.png
info.png
Četvrti film pisca-scenearista Quentina Tarantina izdan je u dva dijela zbog dužine od skoro 4 sata. Film je epska osvetnička drama s posvetom ranijim filmovima žanra, japanskim samurajskim filmovima i talijanskim špageti vesternima
Iznenada se probudivši nakon četiri godine provedene u komi, djevojka (U. Thurman) se prisjeti da je zločinačka banda, čiji je član nekada davno bila, izvršila masakr u crkvi ubivši sve svatove osim nje, koja je slučajno preživjela. Usprkos atrofiji mišića, uspije pobjeći iz bolnice i krene se osvetiti. Nakon krvavog ubojstva Vernite (V. A. Fox), djevojka odluči potražiti drugog člana bande, Japanku O-Ren Ishii (L. Liu)... "Kill Bill" prvi je od dva dijela super popularnog filmskog serijala Kill Bill kontroverznoga američkog redatelja i scenarista Quentina Tarantina. Atraktivan je to postmodernistički film koji plijeni kombinacijama različitih filmskih tehnika (od crtanoga filma do poigravanja s bojama i teksturama slike), autorovom raspoznatljivom nelinearnom montažom, izuzetno dobrim soundtrackom (punim izvrsnih pop pjesama, kompozicija Ennia Morriconea i Quincyja Jonesa) te briljantno režiranim borilačkim prizorima. Kroz relativno jednostavnu temu, film donosi zabavnu i autoironičnu priču koja se može iščitavati i kao potpuno benigna igrarija, i kao vrlo ozbiljna drama koja problematizira motiv osvete. Film je bogat referencama na japanske samurajuske filmove, kung fu filmove, špageti-vesterne, te japanske manga animirane filmove. U glavnim ulogama nastupaju slavni hollywoodski glumci, U. Thurman (koju redatelj Tarantino naziva "svojom muzom", inače glavna glumica njegova Pulp Fictiona), te D. Hannah, L. Liu, M. Madsen, D. Carradine i drugi.
screen.pngKill_Bill_Volume_1_2003_1080p.mkv.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.113
Kill Bill: Vol. 2 (2004)


screen.pngKill_Bill_Volume_2_2004_SF.png
info.png
Radnja filma nastavlja priču o bivšoj profesionalnoj ubojici po nadimku "Mladenka" (Uma Thurman) i njenom osvetničkom pohodu na bivšeg šefa Billa (David Carradine).

Prisjećajući se sretnog dana kada je uvježbavala svoje skorašnje crkveno vjenčanje, nevjesta (U. Thurman), nekadašnja super istrenirana plaćena ubojica, ne želi odustati od nauma da ubije preostala tri člana bande koji su je tijekom generalne probe vjenčanja umalo ubili. Bit će to teška zadaća, s obzirom da se radi o jednako istreniranim profesionalcima, i s obzirom da oni očekuju njezin skorašnji dolazak. Nakon što uspije teškom mukom srediti ubojicu Buda (M. Madsen), nevjesta krene u potragu za Elle (D. Hannah), hladnokrvnom jednookom sadisticom, koja je nekada bila njezina suparnica u školi borilačkih vještina, u koju ih je poslao njihov bivši šef Bill (D. Carradine)... To je nastavak velikog filmskog hita, dvodijelne epopeje Kill Bill (iako prvotno zamišljene kao jedan film), slavnog postmodernističkog redatelja Quentina Tarantina. Pričom se nastavljajući na prvi dio, Kill Bill 2 donosi neočekivani rasplet slučaja krvave osvete glavne junakinje. Pun izvrsno snimljenih akcijskih prizora, nelinearne, tipično tarantinovske montaže i odlične glazbe, film predstavlja zanimljiv, pa i duhovit uradak koji se jasno referira na kung fu filmove, "spaghetti" vesterne, američke B-filmove te stripove. Kao i u prethodnom, i u ovome filmu nastupaju isti slavni glumci: Uma Thurman, Daryl Hannah, David Carradine i drugi.


screen.pngKill_Bill_Volume_2_2004_1080p.mkv.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Top