Kežman još dve godine u PSŽ-u

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Kežman napušta PSŽ?
27. jun 2009. 10:49

v139047p0.jpg

Mateja Kežman mogao bi uskoro da napusti Pari sen Žermen.

Novi trener "svetaca" Entoan Kumbuare smatra da mu srpski igrač nije potreban u narednoj sezoni, ali problem predstavlja visok ugovor koji mu garantuje mesečnu platu od 250.000 evra, preneo je "Press".

Rešenje bi moglo da bude pozajmica Kežmana nekom drugom francuskom klubu.

Iako je bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore nedavno izrazio želju da ostane u pariskom klubu, jer ima ugovor na još dve sezone, nije nemoguće da posle krize sa bivšim trenerom ipak napusti PSŽ.

Naime, bivši fudbaler Partizana imao je brojne sukobe sa bivšim trenerom Polom le Gvenom, zbog čega je propustio gotovo kompletnu prošlu sezonu, i veoma se radovao dolasku novog stratega Kumbuare.

Izvor: Mondo

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Kežman još dve godine u PSŽ-u
3. jul 2009.

8238806154a4e012d1de6b456991320_big.jpg

Srpski fudbaler Mateja Kežman potpisao je novi dvogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom za koji je prošle sezone nastupao kao pozajmljeni igrač Fenerbahčea.

"Imao sam dobre ponude iz Katara, ali pre sveg iz turskog Sivaspora. Međutim u Parizu mi je predivno, klub je sjajan, dobro organizovan, sa sjajnim navijačima i to me je i primoralo da se na kraju opredelim za ostanak", rekao je Kežman agenciji Beta.

Kežman u prvoj sezoni u Pari Sen Žermenu nije uspeo da se izbori za mesto u startnoj postavi ’svetaca’, pa su pojedini mediji spekulisali da je u sukobu sa upravom i stručnim štabom kluba i da ga novi trener Antoan Kombuar ne želi u timu.

"Ne znam kome je trebalo da objavljuje takve stvari. Razgovarao sam i sa čelnicima kluba i sa Kombuarom, koji mi je rekao da me želi u timu i da očekuje da ću u formaciji '4-4-2' predvoditi napad tima sa Gijomom Oarom", istakao je Kežman.

Bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore je naglasio i da je vrlo motivisan pred početak naredne sezone u kojoj će PSŽ pokušati da osvoji treću titulu prvaka Francuske, prvu posle 1994. godine.

"Ambicije kluba su zaista velike, šampionske. Ceo grad to želi, pošto je prošlo zaista mnogo vremena od prethodne titule. Priča se i da ćemo dobiti još neka pojačanja, a jedno, koje se još uvek krije u tajnosti, biće zaista zvučno, prepoznatljivo ime", naveo je Kežman.

Parižani su i prošle sezone pružali dobre partije, ali samo na startu šampionata. Međutim, u finišu takmičenja, izgubili su, ne samo mesto koje vodi u Ligu šampiona, već su ostali i bez plasmana u Ligu Evrope.

"Mesto na evropskoj sceni izgubili smo zbog nekih taktičkih gafova bivšeg trenera Pola le Guena. Međutim, sada će nam to možda i olakšati posao u domaćem prvenstvu, pošto ćemo se koncetrisati samo na to takmičenje", ocenio je bivši fudbaler Smedereva, Partizana, PSV-a, Čelsija, madridskog Atletika i Fenerbahčea.

Pari Sen Žermen će najbolju proveru pred početak nove sezone imati početkom avgusta, kada će u Londonu učestvovati na tradicionalnom ’Flaj Emirejts’ turniru, na kome će još igrati i domaći Arsenal, Glazgov Rendžers i Inter.

Izvor: B92, Beta

Natrag