KBC banka daje povoljne stambene kredite

Član
Učlanjen(a)
30.01.2010
Poruka
365
KBC Banka objavila da će od 6. juna davati stambene kredite po kamatnoj stopi od 4,45 odsto indeksirane u evrima.

Svima koji se odluče za kupovinu stana, KBC banka je najavila stambene kredite, kako je istakla, po izuzetno povoljnim uslovima.

U toku trajanja specijalne ponude, do 6. juna 2010. godine, kamatna stopa za stambene kredite indeksirane u EUR iznosi 4,45 odsto (EKS 4,71 odsto, obračunato na bazi šestomesečnog EURIBOR-a na dan 22.03.2010.godine), navodi se u saopštenju.

Krediti su osigurani kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita, a za vreme trajanja specijalne ponude svi klijenti biće oslobođeni plaćanja troškova obrade kreditnog zahteva, dodaje se u saopštenju banke.

(MONDO)

Član
Učlanjen(a)
14.07.2010
Poruka
2
Kbc banka prevaranti

Ljudi, moram da podelim ovo svoje katastrofalno iskustvo sa KBC BANKOM (u prevodu lopovima).

Naime, nasao sam stan koji je totalno legalan, velika gradjevinska firma ga radi. Uslov KBC BANKE je da zaduzenje plate moze da ide do 50% maksimalno. Posto je zgrada u izgradnji da bude zavrsena minimum 80%, itd sve ono ostalo je standarno....

50 % moje plate pokriva vise od njihove rate koja bi bila 239 evra (plus na to treba dodati njihov valutni rizik, to je tek posebna prica, racunaju da evro godisnje skace 10%, tako da dzabe gledate trenutnu vrednost evra), ali i to pokriva plata cak ima i lufta prilicno. Izasao procenitelj (naravno sa njihove liste sigurnih procenitelja) i procenio stan da je zavrsen preko 85 % sto i jeste slucaj, posto zgrada samo sto nije useljiva, i da je trzisna vrednost stana negde oko 1100 eura(a mi ga placamo 980 eura u izgradnji), sto i jeste totalno za ocekivati da mu je ta vrednost. Naime , banka nas setala tako tri nedelje, nikako da zasedne kreditni odbor i na kraju kad je zaseo, odlucio sledece:

Kredit odobren USLOVNO, treba da se poveca ucesce sa 15 % (koliki su im inace uslovi) na 30 %, sto u mom slucaju iznosi sa 8300 evra na 16600 evra. Slozicete se da je razlika ogromna. A sve to zbog radi toga sto kreditni odbor smatra da je stan PRECENJEN. Na moje pitanje zasto Vi sami ne verujete svom procenitelju, nisam ga ja nasao na ulici, oni kazu ne, mi njemu verujemo ali takvo je misljenje kredinog odbora. Ja ih pitam, pa sto sam ja onda placao vaseg vestaka 100 eura, mogao sam bilo kog drugog da izvedem ili cak i ja da vam napravim procenu , posto ionako to izgleda nicemu ne sluzi, nego da bih ja dao pare njemu.

Meni neko da je pricao da je ovako nesto moguce, ja mu ne bih verovao, kao sto ni sada ne mogu da verujem sta mi se desava. Ja sam naravno morao da dam depozit prodavcu 10%, i ukoliko mu ne obezbedim novac u roku od 2 meseca (odnosno sada vec tri nedelje manje, koje su mi ukrali u KBC BANCI), gubim 2000 evra, a da ne pricam overa ugovora 300 evra, procenitelj 100 evra i plocice koje sam platio da ugradim u stanu jos 400 evra ,( posto su one koje je prodavac ugradjivao bile mnogo lose).

Kada sam zvao tog kretena u banci da mu kazem da cu pokupiti svoja dokumenta i ici u drugu ekspozituru ,on je mrtav ladan rekao dobro, sto ce reci da mu apsolutno nije stalo i da ga boli nesto ukoliko ima to nesto..... (izvinjavam se ako sam vulgaran)

Sad mi preostaje da jurim drugu banku, Agricole, videcu sta ce biti sa njima....

Ljudi jos jednom napominjem, nemojte se zezati sa KBC bankom, ukoliko ste se odlucili vec za njih, kako biste se uverili koliko su ozbiljni , probajte da se raspitate kod par njihovih poslovnica kakvi su im uslovi za kredit i svi ce vam reci razlicito. Licno ja sam se raspitivao u poslovnicama : U Resavskoj, Takovskoj, u Pozeskoj u na kraju otisao na NBG, posto su se u medjuvremenu dogovorili koji ce im biti uslovi u nasem slucaju, koji inace vrede na nivou cele banke samo sto njihovi sluzbenici nisu pogledali ni sopstveni sajt kako bi se upoznali sa istima.

Toliko od mene....

Natrag