Šta je novo?

Kazna 40,7 miliona dinara: Putnici na autobuskoj stanici plaćali različitu cenu "peronske"

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.319
Kazna 40,7 miliona dinara: Putnici na autobuskoj stanici plaćali različitu cenu "peronske"
Niš -- Republička Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je da je "Niš-ekspres" zloupotrebio položaj naplaćivanjem različitih cena staničnih usluga putnicima.
IZVOR: TANJUGFoto: Depositphotos, belchonock, 132010686Foto: Depositphotos, belchonock, 132010686​
Komisija je naložila ovoj kompaniji da plati 40,7 miliona dinara u budžet Srbije.

Preduzeće "Niš-ekspres" zloupotrebilo je dominantan položaj na tržištu izlaska na peron autobuske stanice na teritoriji grada Niša, kojom inače i upravlja, jer je putnicima naplaćivao različite cene stanične usluge u zavisnosti od dužine relacije putovanja, navodi se u saopštenju komisije.

Komisija je utvrdila da je "Niš-ekspres" primenjivao nejednake uslove poslovanja i prema licima koja su kupovala peronsku kartu, navodi se u saopštenju jer je "njima naplaćivan iznos veći od najvećeg iznosa stanične usluge u vezi sa voznom kartom koja obuhvata i izlazak na peron".

""Niš-ekspresu' naloženo je da na ime mere zaštite konkurencije uplati na račun budžeta Republike Srbije iznos od 40.726.439,00 RSD, što predstavlja 1,3 odsto od ukupnog prihoda ostvarenog u Republici Srbiji u godini koja prethodi godini pokretanja postupka ispitivanja povrede konkurencije", saopštila je Komisija za zaštitu konkurencije.
 
Top