Kastro: Ne širite laži, dobro sam

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Kastro: Ne širite laži, dobro sam

Havana -- Bivši šef Kube i lider revolucije Fidel Kastro je napisao članak za državne medije u kojem kritikuje one koji šire glasine da je na samrtnoj postelji.

1513268108507fb0cf1dc02868093339_orig.jpg

Kastro (86) je za objavljivanje priložio osam svojih fotografija snimljenih dok oslonjen na štap i sa slamnatim šeširom razgleda drveće.
Na dve se vidi kako drži primerak izdanje lista Komunističke partije "Granma" od petka. Kastrov članak je danas objavljen na državnom interent sajtu "Kubadibejt" (Cubadebate, Contra el Terrorismo Mediático).
Kastro je u članku naveo da je dobrog zdravlja, kao i da se "ne seća ni kada ga je poslednji zabolela glava".

Članak i fotografije su se pojavili posle više od nedelju dana glasina da je Kastro ozbiljno bolestan.

Elias Haua, bivši venecuelanski potpredsednik i aktuelni savetnik predsednika Uga Čavesa, rekao je ranije da je Fidel Kastro "živ i zdrav". Haua je naveo da je Kastro dobrog zdravlja i bistrog uma, pošto je pet sati proveo sa njim u razgovoru, prošlog vikenda, kada su razgovarali o politici, istoriji, kulturi i turizmu, prenela je agencija AP.

"Bio je ljubazan i vratio me u hotel'', izjavio je juče Haua, posle razgovora s Kastrom (86) i dodao da je vremešni kubanski lider izgledao "veoma dobro''.

Kastrovo dugo odsustvo iz javnosti podgrejalo je "maštu" blogera i dovelo do višenedeljnih glasina na "Tviteru" da je mrtav ili da je na samrti.

Pošto su Venecuelanca dovezali do hotela "Nasional" u Havani, Kastro je kratko razgovarao i s direktorom hotela Antonio Martinesom Rodrigesom pre nego što je otišao.

"Da, bio je ovde juče, isti stari Fidel s njegovom bradom i ružičastim obrazima. Delovao je dobro", potvrdio je i Martines za agenciju Rojters.
Kastro je bio prvi sekretar Centralnog komiteta kubanske komunističke partije od njenog osnivanja oktobra 1965. i neprikosnoveni kubanski lider do 2006. kada je, zbog lošeg zdravstvenog stanja, bio prinuđen da odstupi sa svih državničkih funkcija.

Izvor:
B92.net

Natrag