Šta je novo?

Kasarnu i vojne magacine iseliti van Gornjeg Milanovca

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Kasarnu i vojne magacine iseliti van Gornjeg Milanovca

Beta | 09. 01. 2011. - 10:41h

Kasarna u centru Gornjeg Milanovca i vojni magacini iz prigradskog naselja Lunjevica moraju biti iseljeni zbog bezbednosti građana i drugih objekata, naveo je u pismu predsedniku Republike i Vladi Srbije odbornik Liberalno demokratske partije (LDP) u Skupštini opštine Gornji Milanovac Ranko Tomić.
On je u pismu podsetio da vojska zabranjuje svaku gradnju na 500 metara od granice vojnog magacina a da se u daljini do 700 metara dozvoljava gradnja samo uz saglasnost Ministarstva odbrane.

Tomić je rekao da se na manje od 700 metara od magacina nalazi deo industrijske zone kao i već izgradjeni kompleks stambenih zgrada, i dodao da se "vojska ponaša kao da naselje ne postoji i zabranjuje gradnju koja je već obavljena".

- Ne treba vojska da izdaje uslove urbanbistima, već da oni kažu gde je mesto vojnim objektima, a toga u ovom kraju ima dovoljno, jer su sela sve praznija a čitava područja nenaseljena - rekao je Tomić.

On je zatražio od ovih institucija da hitno reaguju i obaveste građane i Skupštinu opštine o preduzetim merama.
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.390
Jeste problem što je kasarna u samom centru grada ali takva je nekad bila vojna politika i nije baš lako sve to izmestiti...i nije jedini grad koji ima takav problem :dntknw:
 
Top