Karneval brodova 7. jula na Savskom pristaništu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Karneval brodova 7. jula na Savskom pristaništuIzvor:
Blic.rs
Beogradski karneval brodova, 9. po redu, pod sloganom "Ljubav je na rekama" biće održan 7. jula na Savskom pristaništu, najavila je Turistička organizacija Beograda.


256131_karneval-brodovi1-foto-fonet_f.jpgPosetioce očekuje karnevalski defile okićenih brodova koji će isploviti iz beogradskih marina, prizor akrobacija na vodi, ali i mnogo zabave na obali, uz nekoliko muzičkih koncerata i brojne zabavljače.

Ovogodišnji program otvoriće policijski orkestar, nakon čega slede akrobacije padobranaca i skijaša na vodi koji će najaviti isplovljavanje i defile dekorisanih plovila iz beogradskih marina.

Tokom rečne povorke, "obalski" zabavni program uključuje mađioničare, animatore, mažoretkinje, "Svibor" i druge učesnike.


Najbolji karnevalski kostim biće nagrađen, dok će svi posetioci moći da uživaju u besplatnom krstarenju rekama.

Društvena odgovornost karnevala izražena je kroz podršku korišćenja obnovljivih izvora energije i reciklažu.

Posetioci kojima se bude ispraznila baterija na mobilnim uređajima, moći će da je dopune na samom karnevalu koristeći sunčevu energiju "Strawberry" drveta, ali takođe i da nauče o reciklaži i značaju očuvanja životne sredine kroz "Remake" radionice.

U skladu sa sloganom "Ljubav je na rekama", kao delom dobre zabave, biće organizovana lutrija, a u okviru programa biće priređeno svečano puštanje helijumskih balona u obliku srca sa porukama posetioca koje će se postavljati na Fejsbuku.

Tradicionalna beogradska manifestacija Karneval brodova promoviše nautički život prestonice, pozdravlja goste koji brodovima posećuju naš grad i posvećuje karneval rekama Savi, Dunavu i njihovom ušću, po kojima je naš grad prepoznatljiv.

Podslogan Karnevala je "Kod srećne bove" i posvećen je bovi koja se nalazi na samom ušću Save u Dunav, budući da se upravo na tom mestu spaja više desetina evropskih reka koje se zajedno sa Savom ulivaju u Dunav.

Manifestacija promoviše projekat Beograd 2020 - Grad u postupku kandidature za evropsku prestonicu kulture.

 
Top