Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Karl Marks - filozof koji je promenio tok istorije

  • Začetnik teme vragolancica
  • Datum pokretanja
vragolancica

vragolancica

UREDNIK

Neki su ga smatrali potencijalnim spasiteljem obespravljenih, a drugi larmadžijom i podstrekačem društvenih nemira.

Marksistički sistemi u Evropi, Africi, Aziji i latinskoj Americi postali su prošlost. Ali očaranost Marksom traje do današnjih dana i kod obožavalaca, i kod kritičara. Karl Marks i danas privlači na desetine hiljada posetilaca u svoj rodni grad Trir.

Marks je bio i ostaće kontroverzna ličnost. Njegova analiza ranog kapitalizma je neprevaziđena. "Kapital" je i dalje standard u ekonomiji. Ali, po H. J. Fogelu, Marks svoje teorije nije dovršio. Ostavio je mnogo toga nezavršeno, a njegovi samoproklamovani naslednici tumačili su ga na svoju ruku. Često su ga pogrešno tumačili. Ali on je zauzeo svoje mesto u istoriji, kako među onima koji nisu prihvatili i odobrili stavove koje je imao, tako i među njegovim pristalicama.

Dokumentarni film u proizvodnji Dojče velea (DW) prati životni put Karla Marksa na ključnim lokacijama: Triru, Berlinu, Parizu i Londonu i otkriva ljudsku stranu ove legendarne ličnosti. Univerzitetski profesori i političari, poštovaoci i kritičari, pružaju uvid u ključne ideje njegovog dela.Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena:
Top