Šta je novo?

Karbine Zastava oružja idu u SAD

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Karbine Zastava oružja idu u SAD
[/h] Izvor: Danas


Kragujevac -- Iz Zastavine fabrike oružja krenuo prvi je kontingent od 1.000 poluatomatskih lovačkih karabina u SAD, a transport će biti nastavljen tokom cele godine.

21250505404f59ce01799b1458679692_orig.jpg


Podsetimo da će se Zastavino oružje od ove godine u Americi ponovo prodavati posredstvom tamošnje kompanije CENTURY Arms, sa kojom je kragujevačka fabrika i ranije uspešno sarađivala.
Pored Amerike, Zastavino lovačko i sportsko oružje prodavaće i u drugim zemljama, gde je za sada ugovoren izvoz od oko milion dolara.
[TABLE="class: antrfile right, align: right"]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD="class: textvesti"]Zastava Oružja tokom ove godine trebalo bi da i Vojsci Srbije isporuči oko 2.500 najnovijih Zastavinih pušaka M 21. Reč je o modelu rađenom po sistemu kalašnjikov i NATO standardu (kalibru 5,56) i već je korišćena u mirovnim operacijama UN na kriznim žarištima u svetu, na Bliskom istoku, pre svega, gde je od britanskih i američkih bezbedonosnih agencija dobila laskave ocene.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Pored Amerike, Zastavino lovačko i sportsko oružje prodavaće i u drugim zemljama, gde je za sada ugovoren izvoz od oko milion dolara.

Menadžment Zastave Oružja će se na 30. Međunarodnom sajmu oružja u Nirnbergu sastati sa poslovnim partnerima iz Amerike i ostalih delova sveta, a s obzirom na to da je reč o najvećoj smotri lovačkog i sportskog oružja u Evropi, na kojoj se definiše obim ovogodišnjeg izvoza, očekuje se da će poslovi za Zastavu oružje biti uvećani.

U Zastavi Oružju ove godine planiraju i značajan izvoz vojnog, pešadijskog naoružanja.

Direktor Gromović najavljuje plasman pušaka, mitraljeza, podcevnih bacača granata i drugog vojnog oružja ne samo u zemlje Bliskog istoka, već i u druge krajeve sveta.

Deo ove vrste Zastavinog oružja inostranim kupcima se, kao što je naš već pisao, isporučuje i iz fabričkih zaliha, a ukupna vrednost do sada ugovorenog izvoza Zastavinog pešadijskog naoružanja nadmašuje deset miliona dolara, pri čemu se ne računa lane započeti trogodišnji transfer vojne tehnologije u Azerbejdžan, u iznosu od 27 miliona evra. 
Top