Šta je novo?
UREDNIK
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
2.851
T97z7TJ.jpg


Serija počinje slučajnim susretom Žiće, bivšeg šofera, a potom bibliotekara u maloj seoskoj školi u okolini Uba, i Baje, vozača autobusa u gradskom saobraćajnom preduzeću u Ubu. Taj susret će u potpunosti izmeniti njihove živote.

Pošto su obojica ostali bez posla, oni su, gledajući reprizu serije "Kamiondžije" sa popularnim Čkaljom i Pavlom Vujsićem, koji su igrali Jareta i Paju, odlučili da kupe kamion i osnuju firmu za prevoz robe.

Tokom zajedničkog rada, Baja i Žića prolaze kroz niz zanimljivih i duhovitih, a društveno aktuelnih avantura, tokom kojih gledaoci mogu da se upoznaju sa raznim sudbinama običnih, takozvanih "malih ljudi" koji žive u provinciji i koji svoju svakodnevicu provode na sasvim drugi način, u odnosu na "brzi život" u uzavrelim gradskim sredinama.

U ovom serijalu, od 20 epizoda, pored sedam glavnih uloga (a to su Žića i Baja, Žićina žena Dara, Žićin otac Grča Jarac, Darina sestra Seka i dve nesuđene Bajine supruge Silvana i Đerasima) učestvuje više od 100 glumaca.

Žiću igra Tihomir Stanić, a Baju - Nenad Jezdić. U brojnoj glumačkoj ekipi, između ostalih, su i Branislav Zeremski, Danina Jeftić, Paulina Manov, Jelena Stupljanin, Iva Ilinčić, Bojan Dimitrijević, Nebojša Ilić, Marko Gvero...​
 
Top