Član
- Učlanjen(a)
- 25.10.2009
- Poruka
- 3.279
Kada vaš brod tone Imate problem u vezi? Da li da ostanete u vezi ili da je prekinete ?
Kako znate da Vaš brod tone?
U kojoj ste fazi veze ili braka?
Svaka ozbiljna veza bilo da ste u braku ili ne dolazi do tačke gde jedan ili oba partnera osećaju da im nešto nedostaje. Nije uvek seks ili, bolje reći, nedostatak seksa ono u čemu je problem…
Mnogo je razloga zbog kojih dolazi do raskida veze:
Pokušajte da odgovorite sebi na sledeća pitanja:
Rešite ono što se da rešiti…
Gotovo svaka kriza u vezi se može prevazići. Veoma je važno da zajedno sa partnerom odlučite da je veza vredna truda i da ste oboje spremni da uložite sebe. Razgovor je osnova svega. Recite jedno drugom sve što mislite i osećate. Vodite računa jednako o onome šta izgovarate i kako izgovarate. 70% komunikacije je, zapravo, neverbalno.
5 saveta kako da ostvarite “zdravu” konverzaciju:
Pažljivo slušajte i uvek obratite pažnju na ono što partner zaista želi da vam saopšti: “Znači, zapravo želiš da mi kažeš da…”
Preuzeto sa: dormeo.rs
Kako znate da Vaš brod tone?
U kojoj ste fazi veze ili braka?

Mnogo je razloga zbog kojih dolazi do raskida veze:
- Od nedostatka pažnje, ljubavi ili međusobnog razumevanja
- Do brige za budućnost („Da li ću zaista moći da provedem ceo život s njom/njim?”).
Pokušajte da odgovorite sebi na sledeća pitanja:
- Da li moj partner radi nešto kako treba i da li me baš sve što on radi pogađa?
- Da li svaki naš razgovor void u svađu?
- Da li sam se umorio od neprestalnih svađa i rasprava?
- Da li je ljubav koju sam nekada osećao zamenjena sa razočaranjem?
- Da li u ovom trenutku želim da budem bilo gde drugo nego ovde sa njim?
- Da li varam partnera ili mi se „vrti” po glavi misao o prevari?
- Da li se namerno obraćam njemu sa cinizmom?
- Da li ja zaista želim da se raziđemo?
Rešite ono što se da rešiti…
Gotovo svaka kriza u vezi se može prevazići. Veoma je važno da zajedno sa partnerom odlučite da je veza vredna truda i da ste oboje spremni da uložite sebe. Razgovor je osnova svega. Recite jedno drugom sve što mislite i osećate. Vodite računa jednako o onome šta izgovarate i kako izgovarate. 70% komunikacije je, zapravo, neverbalno.
5 saveta kako da ostvarite “zdravu” konverzaciju:
Pažljivo slušajte i uvek obratite pažnju na ono što partner zaista želi da vam saopšti: “Znači, zapravo želiš da mi kažeš da…”
- Ako se razgovor postanje prenapet, najbolje je da se sklonite istog trenutka kad to osetite i odložite gad ok se „ne smire strasti”.
- Bilo bi dobro da možete da nađete zajedničko rešenje bar utoliko da pozitivno zaršite rzgovor sa rečenicom:”Drago mi je da smo podelili ono što osećamo, nastavićemo sa ovakvim ragovorima dok ne nađemo rešenjie.”
- Nikako nemojte biti nepristojni, cinični ili uvredljivi prema partneru.
- Držite se teme rezgovora.
- Morate znati da žena uvek ispred svega stavlja osećanja i vezu; žene vole da iskazuju svoja osećanja o svemu što je temaragovora, dok su muškarci mnogo racionalniji i usredsređeni na trenutno rešenje.
- Stalno ispitivanje
- Udaljenost jedno od drugog
- Nepošteni argumenti koji se svode na uvrede i verbalno napadnj
- Nije vam više zabavno kad ste uajedno, zabava sa prijateljima vam mnogo više znači
- Niste više ljubazni jedno prema drugom
- Ne razgovarate o lični i zajedničkim problemima
- Nema više poštovanja između vas
- Ne slažete se po pitanju osnovnih ciljeva i vrednosti
- Ne verujete jedno drugom i smunjičavi ste
- Seksualni život je loš
- Neverni ste
- Partner pokušava da vas odvoji od prijatelja i porodice
- Bolje se osećate kad vaš partner nije kod kuće
- Emocionalno ili fizičko nasilje je prisutno u vezi
Preuzeto sa: dormeo.rs