Kako smanjiti neki fajl pomocu win rara.

Član
Učlanjen(a)
19.04.2010
Poruka
1.381
Pomocu programa koji se zove win rar mozete smanjiti neku datoteku tako sto ce te je ubaciti u taj progarm.To vam moze koristiti naprimer ako zelite da postavite neki film na fles a nemate dovoljno mesta.

Pre ovoga skinite Progam win rar.:D

Da pocnemo 1.

Izaberite dadoteku koju zelite da smanjite(Ja sam izabrao cs5 koji ima 770mb-a)

screenshot006ub.jpg

Na izabranu datodeku klknite desnim klikom a zatim add to archive...

screenshot001yco.jpg

Kliknite ok:
screenshot002ox.jpg

Član
Učlanjen(a)
19.04.2010
Poruka
1.381
Sacekajte da se prozor popuni i zatvori:
screenshot003yk.jpg

I zavrsili ste posao i sada je datoteka koja je bila 770mb-a 222mb-a.
screenshot004m.jpg

Da bi fajl vratili u normalno stanje klikni te Extratc here.
screenshot005ua.jpg

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
zasad je dobar, ali pokusaj malo ljepse da ga prikazes graficki, nemoj crtati strelice rukom, imas prave linije u svakom programu, onda oznaci neke vaznije detalje itd... to ti puno znaci ;) zasad ti dobro ide, svaka cast, samo nastavi da ih pravis ;) pogledaj moje ili bokijeve tutore pa mozda ti sine neka bolja ideja za graficki izgled, ja se i ne trudim nesto mnogo, jbg, paint je paint, dovoljno da se razumije sustina ;)

Član
Učlanjen(a)
19.04.2010
Poruka
1.381
zasad je dobar, ali pokusaj malo ljepse da ga prikazes graficki, nemoj crtati strelice rukom, imas prave linije u svakom programu, onda oznaci neke vaznije detalje itd... to ti puno znaci ;) zasad ti dobro ide, svaka cast, samo nastavi da ih pravis ;) pogledaj moje ili bokijeve tutore pa mozda ti sine neka bolja ideja za graficki izgled, ja se i ne trudim nesto mnogo, jbg, paint je paint, dovoljno da se razumije sustina ;)

Pokusacu to malo bolje da uradim ali ipak mi je ovo prvi tortorial. :D

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
skini
Ashampoo Magical Screen Snap

, on je cudo za tutorijale

Poslednja izmena:
Natrag