Kako se vraća izgubljeno poverenje

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.036
Kako se vraća izgubljeno poverenje

"Nisam ljut jer si me lagala, ljut sam jer sada više ne mogu da ti verujem".

news_15516.jpg

Ova Ničeova rečenica predstavlja njegovo viđenje situacije kada se prokocka poverenje. Ipak nema potrebe da očajavate, ono se ipak može vratiti uz puno truda i nekoliko dobrih tehnika:

1. Ko prizna, pola mu se oprašta - ali nije
dobro priznati baš sve
Izbegavanje priznanja samo dovodi do još problema i svađa, pa istina mora da izađe na videlo. Ipak, detaljna istina može samo da pogorša stvari, pa je bolje paziti na
izbor reči. Glavno je da znate šta se dogodilo i šta treba popraviti, ne treba se zamarati detaljima.

2. Odbrambeni stav, pametovanje i ležernost ne pale
Mora postojati iskren trud kako bi se problem rešio, inače nikada nećete uspeti. Što ste ljući, teže ćete slušati šta odgovorna osoba ima da kaže, a ako ste previše ležerni, znači da ćete se manje truditi da dođete do
rešenja
. Osobu treba saslušati otvorenog uma, a cilj vam mora biti popravljanje situacije, ne pametovanje!

3. Raspravite zbog čega ste nešto uradili
Ako ste prevarili dečka, nije na odmet da mu objasnite koji su vaši razlozi. Jednom kada mu iznesete svoje viđenje situacije i pokušate da mu kažete zbog čega je došlo do toga, veće su šanse da će vas razumeti.

4. Budite otvorena knjiga
Poverenje je najlakše vratiti ako stvarno pokažete da ništa ne krijete. To znači da morate barem na neko vreme ostaviti mobilni tamo gde on može da ga vidi, dopustiti mu pristup vašem Fejsbuku i pokazati mu da više ne želite apsolutno nikakve tajne.

Izvor: S media

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Naravno, ako zeli tako.
Ako ne zeli povjerenje znaci da se igra i zeli da postigne neko preimucstvo, jer ljudi lazu da bi dobili neku prednost. Kad zine slaze. Stahotno!
Narocito je teska psiholgija balcanica: stalna borba izmedju spolova. To je iscpljujuce i sasvim nepotrebno, niko ne mora zivjeti ni s kim, nema moranja, zato - bez foliranja.
U Susicevim "Uhodama" napr. turski spijun pise sultanu da ne okupira BiH jer, izmedju ostaloga, zene "ne donesu srecu u kucu u koju se udaju".
Ne znam sta je turski spijun napisao za ostale balkanske drzave?

Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.036
Harry, opet si se upetljao... ovo je forum Ljubav, seks i romantika. Znači, teme se odnose na ljubavne veze svih vrsta. 'Ajde da se držimo toga.

Izgubljeno poverenje, mislim da se u potpunosti ne vraća nikada. Uvek ostaje crvić koji radi i ne dozvoljava da partneru koji te je jednom prevario, više ikada veruješ do kraja.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
I posto je "ljubav sex i romantika" onda sve treba biti u tonu lebdenja od srece?
Zao mi je, ali to ne postoji, ili to dozivi trajno 0,0000000001% ljudi na zemlji.
Upoznao sam samo jednu osobu iz takvog odnosa.

Naslov onda ne odgovara temi, jer prica o povjerenju koje je nestalo pa ga treba nekako vratiti.

Da, crvic sumnje, a Boga mi i udav sumnje ce ostati ukoliko osoba koja je proigrala povjerenje ne bude sasvim svjesna toga: kako i kada.
Pa ako joj je stalo do veze da prizna da se moglo desiti da jako povrijedi partnera(icu) i da se strogo suzdrazava cak i od sale koja lici na takvo sto.
Uostalom, prevare postaju dio lose proslosti.

Cuvajte se da ne izgubite pertnerovo povjerenje.
Ostavite balknasku tvrdoglavost koja je deprimirajuca i uz to sasvim necovjecna. Uostalom tu smo gdje smo iz poznatih razloga.

"Budite otvorena knjiga" je sasvim dobar recept za bilo koji, pa i ljubavni odnos.
Naravno, uzima se u obzir da neces opterecivati sagovornika stvarima koje se njega i vaseg odnosa ne ticu, jer mozes postati neuravnotezena tracalica ili dosadno laprdalo, ponekad i opasna osoba jako losih namjera.

Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.036
Nema potrebe da se ljutiš na mene, rekla sam to, jer mi je to posao, da ne dam da se mnogo šeta sa teme i da se u Ljubav, seks i romantiku uvlače teme koje tu ne spadaju. I ovo sada je već odstupanje od toga, pa te molim da o tome završimo.

A što se poverenja tiče, moj je savet svima koji se u takvoj situaciji nađu - ako voliš i misliš da možeš da oprostiš, ali od srca i bez namera da to preraste u osvetu - oprosti.
Ako ne možeš, produži dalje, i ne dozvoli da ti život truju loše misli. Na kraju ćeš doći do toga da na sve gledaš skeptično, nikada više ni u koga nećeš imati poverenja, i ostaćeš sam/sama.
Ja mislim da bi mi tako nešto bolje bilo da ne saznam, jer se moje poverenje do kraja nikada ne bi vratilo. Zato biram varijantu da ili ne saznam (što ne znam, ne može ni da me boli), ili da jednostavno odem. Mogu da oprostim ali ne i da zaboravim, tako da je to za mene jedini način.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ne uzimaj posao suvise autokratski.
U ljubav spada i neljubav.
Osim toga ja ne diram tvoja opredjeljenja, zelje misljenja itd... nego dodajem svoja gledista.

Pa ma koliko se slagao da je ljubav jedini razlog zasto uopste postoji zivot, jednako se tako ne mogu sloziti da neke osobe od toga ne prave lakrdiju.
Ljubav je prekrasna; ako je ne dobijes natrag jednostavno odes.

Ali postoje neke kulturne, civilizacijske , tradicijske itd norme kojih se kulturna osoba svakako pridrzava, a to je prvenstveno postovanje, koje ostaje ako je veza normalna i kada ljubav prestane.

Ali ako se lagalo, obmanjivalo, ismijavalo, vrijedjalo.... onda ne ostane nista osim loseg sjecanja na losu osobu.

Zelim ti srecu na tvom poslu.

Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.036
Hvala, još kad bi stvarno tako mislio...

Već sam ti više puta rekla da si se zazidao i na sve gledaš previše negativno.
Odustajem. Više neću pokušavati da ti objasnim da nije sve tako crno kao što ti to sada vidiš.
Neka te Bog čuva...

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nije lose cuti i drugu stranu, sve ima (s)polove, a ne samo mi

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Hvala, još kad bi stvarno tako mislio...

Već sam ti više puta rekla da si se zazidao i na sve gledaš previše negativno.
Odustajem. Više neću pokušavati da ti objasnim da nije sve tako crno kao što ti to sada vidiš.
Neka te Bog čuva...

Ono sto mislim to i napisem.

Koliko puta si mi rekla?:???: :D (jednom, dvaput, deset puta...?)

Nema potrebe da mi objasnjavas, ne razumijem na sta mislis, na koje "sve crno"?

Hvala i tebi, neka nas Bog (sa)cuva.

Natrag