Kako pronaći drajvere

Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
Pošto uzimam novi računar posle instalacije windowsa trebao bi da instaliram drajvere pa sad da li je bolje da nadjem neki program koji će da automatski skine sve drajvere ili je bolje da uzmem cd koji dobijem npr.uz matičnu i sa tog cd sve instaliram,ili ako postoji neki još lakši način za to hvala.

VIP IPTV
Učlanjen(a)
25.11.2011
Poruka
2.099
Ja sam nekad koristio Driver Checker mada vjerovatno ima i boljih alata. Ako je noviji računar vjerovatno ni drajveri na CD-u nisu toliko stari, jedino što bi trebao redovno skidati je drajver za grafičku.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Pošto uzimam novi računar posle instalacije windowsa trebao bi da instaliram drajvere pa sad da li je bolje da nadjem neki program koji će da automatski skine sve drajvere ili je bolje da uzmem cd koji dobijem npr.uz matičnu i sa tog cd sve instaliram,ili ako postoji neki još lakši način za to hvala.
Mozes da koristis cd, a mozes i da skines novije drajvere, ukoliko su se pojavili na sajtu proizvodjaca maticne ploce ili komponenti. Problem je sto dosta alata za nalazenje drjavera ubaci neki malware, i/ili ne radi, i dosta cesto ne nadje najaktuelnije drajvere. Ove alate za nalazenje drajvera uglavnom koriste oni koje mrzi da traze drajvere. Imas i diskove sa skladistenim drajverima, ali dota cesto su veoma zastareli u njima, jer se veoma slabo azuriraju.

Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.254
Zavisi koliko ti je stara matična pa su izišli možda novi driveri.Najbolje ti je olovku u ruke otvoriti kučište i zapisati proizvođača i tip matične i grafičke te otići na službene stranice proizvođača i u download sekciji naći svoje drivere te ih skinuti u particiju koju ne brišeš da ih možeš instalirati poslije instalacije windowsa.

Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
Mozes da koristis cd, a mozes i da skines novije drajvere, ukoliko su se pojavili na sajtu proizvodjaca maticne ploce ili komponenti. Problem je sto dosta alata za nalazenje drjavera ubaci neki malware, i/ili ne radi, i dosta cesto ne nadje najaktuelnije drajvere. Ove alate za nalazenje drajvera uglavnom koriste oni koje mrzi da traze drajvere. Imas i diskove sa skladistenim drajverima, ali dota cesto su veoma zastareli u njima, jer se veoma slabo azuriraju.
instaliraću prvo sa cd pa ću onda da nadjem na sajtu proizvodjača novije ako budu bili,hvala na savetu tako ću i da uradim pozz svima koji su pomogli :-D

Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
Imas ovde ako ti zatreba stavi na dvd
Kod:
[url]http://drp.su/download.htm[/url]

Član
Učlanjen(a)
18.10.2010
Poruka
239
takodzer i ja se slazem sa ilijaaa2013,ali posto je noviji desktop trebali bi svi driveri biti dostupni na oficjelnim stranicama proizvodzaca DriverPack Solution i ja cesto koristim narucito ako je stari desktop ili laptop u pitanju pa je tesko pronaci odgovarajuce drivere,ako ne nadzes na oficjelnim stranicama preporucujem DPS :)

Natrag