Kako pojačati zvuk mikrofona na slušalicama?

Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
Zvuk na slušalicama (HS-G700V GX Gaming USB 7.1) je toliko tih da se jedva čuje pojačao sam sve gde se moglo pojačati da li sam šta propustio da pojačam jer se pretiho čuje...
zvuk-slusalica.jpg

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Kolko vidim rec je o veoma dobrom headsetu:

Sensitivity: 95dB±3dB
Frequency response: 20 - 20,000 Hz
Driver unit: 40mm Neodymium
Impedance: 32ohm
Cable Length: 2.5 Meters (8.2ft)
Connector: Gold plated USB
Trebalo bi da na samim slusalicama postoji tockic ili dugme za podesavanje,odnosno povecanje ili smanjenje zvuka....ako ima a to je maximum ukljuci obicne zvucnike pa pojacaj do daske da vidis koliko se cuje ,ako je slabo idi u kontrolni panel pa pronadji osnovnu ikonu za zvuk i odatle pojacaj do kraja,tu ima i neka praistoriska posedavanja za busteve za slusalice pa probaj i to......al opet kazem trebalo bi to da se podesi tockicem koji se nalazi na samim slusalicama....

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Dole u tray traci pored sata imas ikonicu za zvucnike levi klik na nju i pomeri slajder skroz do gore!
Posle idi opet na tu ikonicu levi klik pa na mixer i ako ima negde crveni krstic odstikliraj to!

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Nevezano konkretno za temu sa mic-om, vidim da snimas na 32-bit float, bolje da postavis na 24-bit, ali na 96Khz ili 192khz, naravno postoje i vrednosti izmedju 88.2khz i 176.4khz, ne znam koliko ti je bitan kvalitet zvuka, ali bolje je 24-bit sa visim brojem semplova u sekundi, rezolucija zvuka (bits) je bitna kod akusticnih instrumenata.
Naravno, sve zavisi da li kartica podrzava snimanje na 192Khz, mada bi trebalo barem 96Khz.
Ako ti pak nije bitan kvalitet onda postavi na 16-bit 44.1Khz, manje prostora ce zauzimati, posle taj raw audio mozes konvertovati u FLAC

Natrag