Šta je novo?

Kako očuvati lepotu kose

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
36.859
Kako očuvati lepotu kose

Javno 25.10.2009 11:31Mnogi stručnjaci smatraju kosu jednim od, ako ne i prvim, najvažnijim adutom ženskog seksipila. Kako postići odličan izgled vaše kose?

Jedan od najvažnijih faktora očuvanja ljepota i zdravog izgleda vaše kose, zdravlje je vašeg tjemena. Naime, Madonnin savjetnik za zdravlje kose preporuča Head & Shoulders šmpon kako bi spriječili opadanje kose, piše ženskikafe.com. Za tjeme je dobar vitamin E i minerali koji hrane korijen kose i ojačavaju folikule iste.

Svakodnevno pranje kose pomaže pri zaštiti od peruti i umanjuje štetu od vanjskih utjecaja. Nadalje, činjenica jest kako lijep izgled pospješuje samopouzdanje svih ljudi. Tako je i u slučaju kose. Osobe koje ne brinu hoće li im ramena biti posuta peruti, osjećaju se bolje, a samim time i zrače ljepotom.
Oni s prljavom ili loše njegovanom kosom, neće osjećati zamamnu dozu samopouzdanja te neće ni ostavit jak dojam na okolinu. Žene koje koriste gumice za kosu, moraju paziti kako im iste ne bi lomile kosu. Loš izgled kose odaje dojam kao da ne vodite dovoljno računa kako o svom izgledu, tako i o svojoj higijeni.

Brza rešenja nisu i dobra rešenja

U slučaju da imate tip kose sklon petljanju, češljajte kosu, kad je mokra, četkom s većim proredima kako ju ne biste oštetili. Krenite lagano od kraja kose prema vrhovima. Također, poželjno je da se isproba više tipova frizura kako biste otkrili što točno najbolje pristaje vašem licu.

S obzirom da se u današnja vremena živi puno 'brže', žene pronalaze isto tako brza rješenja za njegu svoje kose. Samo, to nije njega. Tako kupujemo razne fenove i pegle za kosu koji ne pogoduju zdravlju kose. Potrošite malo više i kupite kvalitetnu keramičku peglu za kosu.
Prije samog peglanja, kosu treba poprskati sprejem za zaštitu od topline. Peglu i fen ne treba koristiti svakodnevno. Zapravo, poželjno je da koristite takve aparate što manje, odnosno jednom ili dvaput tjedno, a kosu pustite da se osuši prirodno što je češće moguće. Kad fenirate kosu, udaljite fen i nemojte ga staviti na najjače. Također, nemojte ju tako posušiti čitavu, već jednu četvrtinu ostavite vlažnijom zbog boljeg oblikovanja frizure i očuvanja kvalitete kose.
Češljanje, bojanje i volumen kose
Pozornost treba obratiti i na odabir češlja, odnosno četke za kosu. Treba kupovati one od prirodne dlake te imati na umu kako veća kosa zahtijeva veću četku. Također, žene koje imaju tanku kosu trebaju pažljivo raditi na volumenu iste. Naime, unatoč raznim preparatima, kosa može splasnuti i ostavljat ćete dojam kao da niste oprali kosu i da je masna.
Unatoč želji da obojate čitavu kosu, ako imate slabu kosu i loše tjeme, odlučite se radije samo za pramenove i nemojte bojati kosu u krajnje različitu nijansu, primjerice iz tamnosmeđe u plavu.

Iako mnoge djevojke uživaju među prstima uvijati pramenove i tako se igrati njima, izbjegavajte to jer tako lomite kosu. Nemojte ni češati tjeme jer biste mogli samo pogoršati stvar.
Zapamtite, kosa je ženin najseksipilniji 'modni detalj' i pokazatelj vaše osobne higijene, kao i tome koliko držite do svog izgleda. Sjajnim i zdravim izgledom kose, postići ćete upravo takav cjelokupan dojam samih sebe te osvojiti koga god vam srce poželi.

 
Top