Šta je novo?

Kako napraviti multiboot USB za sve OS

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
11.10.2009
Poruka
60.965
Kako napraviti Multiboot USB

Sa ovim postupkom moguće je napraviti multiboot usb za sve windowse, linuxe, antiviruse i razne druge butabilne alate koji se koriste. Normalno da što veći kapacitet usb-a imate, time će te moći i više OS-a stavite na vaš USB. Preporučujem minimalno usb od 16GB, a najbolje je od 32GB ili veći. Prvo vidite šta vam sve treba od OS-a, Antivirusa i Alata i onda lepo konfigurišite vaš usb, onako kako je vama potrebno. Takodje ne vidim ni jedan razlog da ovaj postupak ne može da se primeni i na prenosivim hdd-ovima koji koriste usb i ako imate takav hdd viška onda možete staviti sve što vam je na pameti. Nisam ovo probao, ali smatram da može bez problema da se uradi.

Prvo što treba da uradite je da snimite sve OS-e i alate koje hoćete da imate na usb-u u iso formatu na vaš hdd. Znači možete Win xp, Win 7 (32/64 bit), Win8 (32/64), Win 10 ili Windows Server 2008/2012
Antiviruse, butabilne, koje hoćete da stavite (Dr.Web.iso, Kasperski.iso, AVG.iso….)
Alate kao što su Win PE,Hirens Boot, Acronics,Boot Repair…..
Linux distribucije: Ubuntu 14.04 (386/64), Mint, Debian, Kali, Kolibri…..
Šta god vam je želja :). Najveće ograničenje je kapacitet vašeg USB-a. Postoje i neka druga manja ograničenja, ali o njima nešto kasnije.

Uvek kada skidate bilo koji iso img, bilo koje distribucije obavezno posle proverite md5 ili SHA1 (u zavisnosti šta su stavili). Takodje preporučujem da skidate torent radije nego direkt download. U slučaju da pukne veza, torent možete nastiviti. Proveru hash-ova na linuxu radite preko komandi md5 <file> i sha1 <file>, a za Windows imate ovaj bespaltan alat.

Kada ste ovo završili ide sledeći korak.
Treba da skinete ova dva alata
1.) Easy2Boot i (u daljem textu E2B)
2.) RMPrepUSB sa adrese:
http://www.easy2boot.com/

RMPrepUSB je u exe formatu i on se lako instalira, dok je Easy2USB u zip formatu i njega prvo extrakujte
u poseban folder koji ste predvideli za to ( u video objašnjenju, koje je na kraju bloga, oni su to extrakovali na Desktop, ali vi to ne radite, već ekstrakujte u poseban folder koji ste napravili)

1.) Zatim ubacite vaš usb (onaj koji pravite da bude butabilan) u port na računaru, sačekajte da ga windows prepozna i instalirajte RMPrepUSB. ***(pročitaj na kraju dodatak)
Posle završene instalacije možete da zatvorite ovaj program, trebaće vam tek na kraju.

2.) Udjite u folder gde ste extrakovali E2B program
Zatim otvorite folder docs, pa u folder Make E2B usb drive, pa na file Make E2B USb drive.cmd i onda desni klik mišem i stratovati sa “Run as Administrator”. Ovo je obavezno!!!
Otvoriće vam cmd prozor, izaberete vaš USB (naprimer br 1.) i posle samo pratite uputstvo.
U ovom koraku će te morati da formatirate vaš usb na NTFS file sistem, pošto ćete stavljati Win OS-e.
Neke linux distibucije možda neće moći da se butuju, ali ih je jako malo, ali zato windows hoće. Kod ovog dela samo malo više obratite pažnju ako imate dva ili više usb-a priključena na računar da slučajno ne formatirate pogrešan.
Ovo traje par minuta (3-4) i kada se završi dobiće te zelenu pozadinu u cmd-u i pisaće ALL DONE OK.
3.) Zatvorite cmd i sada iz windows explorera ili total comadera idete na vaš usb
Otvorite folder ISO i tu će te videti mnoštvo foldera kao što su Antivirus,Auto,Docs, Linux,Windows,WinPE,WIN,Utilities……
E sada jedino što treba još da uradite jeste samo copy/paste iso distibucija u foldere na usb
Primeri:

-Kasperski.iso u Antivirus

-Dr.Web.iso u Antivirus
-Ubuntu.iso u Linux
-Mint.iso u Linux
-Slackware.iso u Linux
-Debian.iso u Linux
-Kali Linux.iso u Linux
-Win 7 32 bit u Windows, pa u Win7 folder
-Win 7 64 bit u Windows, pa u Win7 folder
-Win 8 u Windows, pa u Win8 folder
-Win 10 u Windows, pa u Win10 folder
-Windows Reapair CD u WIN folder
-Hiren’s Boot.iso u Utilities
-Ultimate Boot CD (ubcd) u Utilities

…….
Znači svaku iso distribuciju snimite u za to predvidjeni folder.

Kao što vidite možete i 32-bitne i 64-bitne verzije istog sistema da zajedno stavite u folder i da budu bootabilne
4.) Kada ste snimili one distribuje koje hoćete ostaje vam još samo poslednji korak.
Starujte program RMPrepUSB i idite na tab Drive i iz menija idete na “make all file on drive contiguous” (5-ta opcija odozgo ili Ctl+F2) i sačekate pola minuta da program sve završi i dobiće te obaveštenje “OK all files on drive are contiguous”. ***(pročitaj na kraju dodatak)
Ako hoćete, posle ovoga možete da testirate kako vam je usb izgleda kada se butuje. Imate test dugme ili F11 taster. Pri testiranju, prvi put će te da malo sačekate da vam program napravi virtualni hdd. Ovo zna da potraje par minuta da se ne iznenadite. Posle toga svaki naredni put je mnogo brže.

Ako nećete da testirate možete odmah posle ovoga da probate vaš usb kako radi, odnosno da butujete računar sa njim, mada savetujem svima da ipak testirate i da se upoznate sa tim kako izgleda meni i da li su vam sve instalacije tu.Takodje ovde proverite da li vam Linux, Alati i Antivirusi zahtevaju neku promenu ekstenzija da bi mogli da se butuju.
I to je sve. Napravili ste multiboot usb sa 10 i više sistema i alata
Kada hoćete da dodate neku novu distribuciju, jednostavno samo je snimite tamo gde treba, mora da bude iso format, (i ako još imate mesta na usb-u) i uradite korak 4 ponovo odnosno da napravite “make all file on drive contiguous”.
Tako uradite i kada brišete neku distribuciju koja vam više nije potrebna.

Što se tiče ograničenja koja sam pominjao, najbolje da je na stranici http://www.easy2boot.com/ i idete na Tested ISO’s i tamo lagano pročitajte za koju distribuciju ima nekih ograničenja. Ima ih jako malo, ali ipak postoje. Ograničenja se odnose na to da ne možete jednostavno samo da snimite iso distribicuju dotičnog sistema, nego morate još nešto da uradite. Ja sam čak distribucije Linuxa, za koje su oni kazali da imaju ograničenja normalno instalirao. Ovo je pretpostavljam zbog toga što stalno unapredjuju program. Ograničenja se odnose uglavnom na NTFS (koji vam treba za Windowse), odnosno FAT32 sistem particionisanja. Neke distribucije (uglavnom Linux) “ne rade” pod NTFS-om, ali ja nisam te koristio ili nisam sreo takvu, jer mi nisu bile potrebne. Uglavnom pročitajte za svaku distribucuju koja vas zanima da li su nešto napisali o tome. Jedini problem sa kojim sam se sreo jeste sa Hiren’s Boot-om, medjutim na stranici u FAQ ima sve objašnjeno kako se radi. Za Hiren’s Boot je bilo potrebno da se .iso extenzija promeni u .isowinvh . Ovo (promena extenzije) se primenjuje i za neke druge alate. Da napomenem da se sva ograničenja, uslovi i rešnja odnose isključivo na Linux distribucije, kao i na Alate (utilities), a ne na Windosw OS.

Ovaj metod kreiranja multiboot usb-a, iskreno preporučujem svima kojima treba da na jednom mestu imaju sve moguće instalacije koje se mogu butovati. Uvek pratite njivove (E2B i RMP) stranice jer stalno usavršavaju ovo, a i sada u ovom trenutku bez većih problema možete da napravite jedan butabilan usb za veliku većinu OS-a i alata .Moja je preporuka, pošto imate dosta mesta, da stavite sledeće OS-e i alate (ako koristite jedan usb)
Windows OS-e (xp,7 (32/64),8,10), Windows repair CD
Linux (ubuntu najnoviji)
Antivirusi (Kasperski,Dr.Web,Avira)
Alati (Hiren’s Boot, Boot repair disc, Ultimate Boot CD,)
Kada napravite ovakav USB moći ćete da se izvučete iz svih situacija, a za profesionalce, odnosno servisere ovo je jedan od alata koje moraju da imaju. Takodje moj predlog je da nekome kome je potrebno da ima sve instalacije na jednom mestu, da uzme dva usb-a jedan od 32GB za Windowse (formatira se pod NTFS-om ovaj usb), a na drugi (može i od 16GB) da stavite sve Linux-e,Alate, Antiviruse (njega formatirate pod FAT32) i tako izbegnete sva ona ograničenja.

Takodje savetujem da dobro i pažljivo pročitate i pratite njhove stranice:
http://www.easy2boot.com/ i
http://www.rmprepusb.com/
i da vidite šta sve ovo alati mogu. Jako su korisni i verujem da nisam ni 20% onoga što ovi alati mogu pomenuo ovde. Ko ima vremena da se sa ovim ozbiljnije bavi mogao bi da dopiše neka svoja iskustva i zapažanja

Kada pravite ovakav multiboot usb (na Windows-u) ostavite uvek minimum 8-10% praznog prostora na usb-u, pošto su mi se javle neke greške oko defragmentacije (na koraku br.4) kada sam želeo da stavim sve “do kraja” usb-a. Ovo je iz mog iskustva, ne mora da znači da je tako, ali čisto da napomenem da su mi se te greške javile.

Ovaj usb sam isprobao na virtualnoj mašini i sve instalacije koje sam snimio su mi prošle bez problema. Moguća su neka odstupanja od realnih situacija, naprimer zbog bios-a (uefi), drajvera nekih specifičnih, u kom vam je modu je hdd, da nije na raid sitemu ili nešto treće, ali opet napominjem da pročitate njihove stranice jer su tamo sve objasnili, čak i za realne situacije kako nešto rešiti.

Da dodam i ovo što je postavio član calexx sa foruma http://www.elitesecurity.org/ “Dodatak na ovo je da se sve bez problema radi i na linuxu. E2B ima linux skriptu koja napravi flešku, a drugi deo (RMPrepUSB) skoro da i nije potreban jer on praktično proverava fragmentaciju pa za linux piše da to može da odradi i defragfs”. Znači možete i iz Linux-a ovo sve da uradite.

DODATAK 01.09.2015.

Na sajtu http://www.easy2boot.com/ sam upravo pročitao da su izbacili novu verziju E2B i da nije potrebno uopšte koristiti RMPrepUSB. Originalan text je “No need to install RMPrepUSB to make an E2B multiboot USB drive.” Imajte ovo u vidu da korak za Instalacijom RMPrepUSB nije više uopšte potreban, ali bez obzira morate da uradite MAKE_THIS_DRIVE_CONTIGUOUS.cmd iz samog programa. Ako vam je ovo komplikovano jednostavno ostavite RMPrepUSB i odatle ovo odradite.

“To make a new E2B USB drive, extract the download file and run the \MAKE_E2B_USB_DRIVE (run as admin).cmd Windows batch file.
To update your E2B USB drive, extract the non-DPMS download file and run the \UPDATE_E2B_DRIVE.cmd Windows batch file.”

Za korisnike koji su instalirali E2B po opisanoj metodi ovde u postu i videu, samo da kažem skinite novi E2B i samo starujte ovaj fajl “UPDATE_E2B_DRIVE.cmd”
USB E2B mora da vam bude na sistemu!!!
Oni koji su skinuli ovu novu verziju posle 01.09.2015. ne moraju ovo da rade

Da i ovo dodam. Jedina dva slučaja sa kojima sam imao problema do sada su Kali Linux 2.0 full (3.1gb) iso i Slackware 64 bit DVD (4.1 gb). Medjutim rešio sam tako što sam zamenio instalacije sa drugima. Za Kali sam uzeo lite iso img (0,8 gb), a za Slackwre sam uzeo drugi iso file. Sve ostalo je prolazilao, neki put uz izmenu extenzije, ali radilo je. Inače sa Wimdows OS nema nikakvih problema. Sve od XP-a do 10-ke sam ovako instalirao i 32 i 64 bitne verzije u realnim situacijama.

VIDEO
 
Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.273
Angelus, meni treba nešto slično.

Na jednom USB uređaju KAKO da imam OS (windows 7 ultimate) i neke druge datoteke (muziku, programe...).

Da li može sve to skupa ili moram nabaviti drugi USB za OS?
 
Član
Učlanjen(a)
07.07.2011
Poruka
557
Uradiš bootabilan USB Windows i posle svega kopiraj muziku u neki poseban folder koji ćeš ti napraviti. Može i bilo koji drugi fajl.

Poslato sa Huawei P8 lite
 
Učlanjen(a)
22.03.2016
Poruka
229
Ja sam koristio YUMI(jednostavniji je) za ovo ali on pravi greske sa win7 i win10 kombinacijom .Probacu sa ovim tvojim programom
 
Član
Učlanjen(a)
10.10.2009
Poruka
31
Kako napraviti Multiboot USB

Sa ovim postupkom moguće je napraviti multiboot usb za sve windowse, linuxe, antiviruse i razne druge butabilne alate koji se koriste. Normalno da što veći kapacitet usb-a imate, time će te moći i više OS-a stavite na vaš USB. Preporučujem minimalno usb od 16GB, a najbolje je od 32GB ili veći. Prvo vidite šta vam sve treba od OS-a, Antivirusa i Alata i onda lepo konfigurišite vaš usb, onako kako je vama potrebno. Takodje ne vidim ni jedan razlog da ovaj postupak ne može da se primeni i na prenosivim hdd-ovima koji koriste usb i ako imate takav hdd viška onda možete staviti sve što vam je na pameti. Nisam ovo probao, ali smatram da može bez problema da se uradi.

Prvo što treba da uradite je da snimite sve OS-e i alate koje hoćete da imate na usb-u u iso formatu na vaš hdd. Znači možete Win xp, Win 7 (32/64 bit), Win8 (32/64), Win 10 ili Windows Server 2008/2012
Antiviruse, butabilne, koje hoćete da stavite (Dr.Web.iso, Kasperski.iso, AVG.iso….)
Alate kao što su Win PE,Hirens Boot, Acronics,Boot Repair…..
Linux distribucije: Ubuntu 14.04 (386/64), Mint, Debian, Kali, Kolibri…..
Šta god vam je želja :). Najveće ograničenje je kapacitet vašeg USB-a. Postoje i neka druga manja ograničenja, ali o njima nešto kasnije.

Uvek kada skidate bilo koji iso img, bilo koje distribucije obavezno posle proverite md5 ili SHA1 (u zavisnosti šta su stavili). Takodje preporučujem da skidate torent radije nego direkt download. U slučaju da pukne veza, torent možete nastiviti. Proveru hash-ova na linuxu radite preko komandi md5 <file> i sha1 <file>, a za Windows imate ovaj bespaltan alat.

Kada ste ovo završili ide sledeći korak.
Treba da skinete ova dva alata
1.) Easy2Boot i (u daljem textu E2B)
2.) RMPrepUSB sa adrese:
http://www.easy2boot.com/

RMPrepUSB je u exe formatu i on se lako instalira, dok je Easy2USB u zip formatu i njega prvo extrakujte
u poseban folder koji ste predvideli za to ( u video objašnjenju, koje je na kraju bloga, oni su to extrakovali na Desktop, ali vi to ne radite, već ekstrakujte u poseban folder koji ste napravili)

1.) Zatim ubacite vaš usb (onaj koji pravite da bude butabilan) u port na računaru, sačekajte da ga windows prepozna i instalirajte RMPrepUSB. ***(pročitaj na kraju dodatak)
Posle završene instalacije možete da zatvorite ovaj program, trebaće vam tek na kraju.

2.) Udjite u folder gde ste extrakovali E2B program
Zatim otvorite folder docs, pa u folder Make E2B usb drive, pa na file Make E2B USb drive.cmd i onda desni klik mišem i stratovati sa “Run as Administrator”. Ovo je obavezno!!!
Otvoriće vam cmd prozor, izaberete vaš USB (naprimer br 1.) i posle samo pratite uputstvo.
U ovom koraku će te morati da formatirate vaš usb na NTFS file sistem, pošto ćete stavljati Win OS-e.
Neke linux distibucije možda neće moći da se butuju, ali ih je jako malo, ali zato windows hoće. Kod ovog dela samo malo više obratite pažnju ako imate dva ili više usb-a priključena na računar da slučajno ne formatirate pogrešan.
Ovo traje par minuta (3-4) i kada se završi dobiće te zelenu pozadinu u cmd-u i pisaće ALL DONE OK.
3.) Zatvorite cmd i sada iz windows explorera ili total comadera idete na vaš usb
Otvorite folder ISO i tu će te videti mnoštvo foldera kao što su Antivirus,Auto,Docs, Linux,Windows,WinPE,WIN,Utilities……
E sada jedino što treba još da uradite jeste samo copy/paste iso distibucija u foldere na usb
Primeri:

-Kasperski.iso u Antivirus

-Dr.Web.iso u Antivirus
-Ubuntu.iso u Linux
-Mint.iso u Linux
-Slackware.iso u Linux
-Debian.iso u Linux
-Kali Linux.iso u Linux
-Win 7 32 bit u Windows, pa u Win7 folder
-Win 7 64 bit u Windows, pa u Win7 folder
-Win 8 u Windows, pa u Win8 folder
-Win 10 u Windows, pa u Win10 folder
-Windows Reapair CD u WIN folder
-Hiren’s Boot.iso u Utilities
-Ultimate Boot CD (ubcd) u Utilities

…….
Znači svaku iso distribuciju snimite u za to predvidjeni folder.

Kao što vidite možete i 32-bitne i 64-bitne verzije istog sistema da zajedno stavite u folder i da budu bootabilne
4.) Kada ste snimili one distribuje koje hoćete ostaje vam još samo poslednji korak.
Starujte program RMPrepUSB i idite na tab Drive i iz menija idete na “make all file on drive contiguous” (5-ta opcija odozgo ili Ctl+F2) i sačekate pola minuta da program sve završi i dobiće te obaveštenje “OK all files on drive are contiguous”. ***(pročitaj na kraju dodatak)
Ako hoćete, posle ovoga možete da testirate kako vam je usb izgleda kada se butuje. Imate test dugme ili F11 taster. Pri testiranju, prvi put će te da malo sačekate da vam program napravi virtualni hdd. Ovo zna da potraje par minuta da se ne iznenadite. Posle toga svaki naredni put je mnogo brže.

Ako nećete da testirate možete odmah posle ovoga da probate vaš usb kako radi, odnosno da butujete računar sa njim, mada savetujem svima da ipak testirate i da se upoznate sa tim kako izgleda meni i da li su vam sve instalacije tu.Takodje ovde proverite da li vam Linux, Alati i Antivirusi zahtevaju neku promenu ekstenzija da bi mogli da se butuju.
I to je sve. Napravili ste multiboot usb sa 10 i više sistema i alata
Kada hoćete da dodate neku novu distribuciju, jednostavno samo je snimite tamo gde treba, mora da bude iso format, (i ako još imate mesta na usb-u) i uradite korak 4 ponovo odnosno da napravite “make all file on drive contiguous”.
Tako uradite i kada brišete neku distribuciju koja vam više nije potrebna.

Što se tiče ograničenja koja sam pominjao, najbolje da je na stranici http://www.easy2boot.com/ i idete na Tested ISO’s i tamo lagano pročitajte za koju distribuciju ima nekih ograničenja. Ima ih jako malo, ali ipak postoje. Ograničenja se odnose na to da ne možete jednostavno samo da snimite iso distribicuju dotičnog sistema, nego morate još nešto da uradite. Ja sam čak distribucije Linuxa, za koje su oni kazali da imaju ograničenja normalno instalirao. Ovo je pretpostavljam zbog toga što stalno unapredjuju program. Ograničenja se odnose uglavnom na NTFS (koji vam treba za Windowse), odnosno FAT32 sistem particionisanja. Neke distribucije (uglavnom Linux) “ne rade” pod NTFS-om, ali ja nisam te koristio ili nisam sreo takvu, jer mi nisu bile potrebne. Uglavnom pročitajte za svaku distribucuju koja vas zanima da li su nešto napisali o tome. Jedini problem sa kojim sam se sreo jeste sa Hiren’s Boot-om, medjutim na stranici u FAQ ima sve objašnjeno kako se radi. Za Hiren’s Boot je bilo potrebno da se .iso extenzija promeni u .isowinvh . Ovo (promena extenzije) se primenjuje i za neke druge alate. Da napomenem da se sva ograničenja, uslovi i rešnja odnose isključivo na Linux distribucije, kao i na Alate (utilities), a ne na Windosw OS.

Ovaj metod kreiranja multiboot usb-a, iskreno preporučujem svima kojima treba da na jednom mestu imaju sve moguće instalacije koje se mogu butovati. Uvek pratite njivove (E2B i RMP) stranice jer stalno usavršavaju ovo, a i sada u ovom trenutku bez većih problema možete da napravite jedan butabilan usb za veliku većinu OS-a i alata .Moja je preporuka, pošto imate dosta mesta, da stavite sledeće OS-e i alate (ako koristite jedan usb)
Windows OS-e (xp,7 (32/64),8,10), Windows repair CD
Linux (ubuntu najnoviji)
Antivirusi (Kasperski,Dr.Web,Avira)
Alati (Hiren’s Boot, Boot repair disc, Ultimate Boot CD,)
Kada napravite ovakav USB moći ćete da se izvučete iz svih situacija, a za profesionalce, odnosno servisere ovo je jedan od alata koje moraju da imaju. Takodje moj predlog je da nekome kome je potrebno da ima sve instalacije na jednom mestu, da uzme dva usb-a jedan od 32GB za Windowse (formatira se pod NTFS-om ovaj usb), a na drugi (može i od 16GB) da stavite sve Linux-e,Alate, Antiviruse (njega formatirate pod FAT32) i tako izbegnete sva ona ograničenja.

Takodje savetujem da dobro i pažljivo pročitate i pratite njhove stranice:
http://www.easy2boot.com/ i
http://www.rmprepusb.com/
i da vidite šta sve ovo alati mogu. Jako su korisni i verujem da nisam ni 20% onoga što ovi alati mogu pomenuo ovde. Ko ima vremena da se sa ovim ozbiljnije bavi mogao bi da dopiše neka svoja iskustva i zapažanja

Kada pravite ovakav multiboot usb (na Windows-u) ostavite uvek minimum 8-10% praznog prostora na usb-u, pošto su mi se javle neke greške oko defragmentacije (na koraku br.4) kada sam želeo da stavim sve “do kraja” usb-a. Ovo je iz mog iskustva, ne mora da znači da je tako, ali čisto da napomenem da su mi se te greške javile.

Ovaj usb sam isprobao na virtualnoj mašini i sve instalacije koje sam snimio su mi prošle bez problema. Moguća su neka odstupanja od realnih situacija, naprimer zbog bios-a (uefi), drajvera nekih specifičnih, u kom vam je modu je hdd, da nije na raid sitemu ili nešto treće, ali opet napominjem da pročitate njihove stranice jer su tamo sve objasnili, čak i za realne situacije kako nešto rešiti.

Da dodam i ovo što je postavio član calexx sa foruma http://www.elitesecurity.org/ “Dodatak na ovo je da se sve bez problema radi i na linuxu. E2B ima linux skriptu koja napravi flešku, a drugi deo (RMPrepUSB) skoro da i nije potreban jer on praktično proverava fragmentaciju pa za linux piše da to može da odradi i defragfs”. Znači možete i iz Linux-a ovo sve da uradite.

DODATAK 01.09.2015.

Na sajtu http://www.easy2boot.com/ sam upravo pročitao da su izbacili novu verziju E2B i da nije potrebno uopšte koristiti RMPrepUSB. Originalan text je “No need to install RMPrepUSB to make an E2B multiboot USB drive.” Imajte ovo u vidu da korak za Instalacijom RMPrepUSB nije više uopšte potreban, ali bez obzira morate da uradite MAKE_THIS_DRIVE_CONTIGUOUS.cmd iz samog programa. Ako vam je ovo komplikovano jednostavno ostavite RMPrepUSB i odatle ovo odradite.

“To make a new E2B USB drive, extract the download file and run the \MAKE_E2B_USB_DRIVE (run as admin).cmd Windows batch file.
To update your E2B USB drive, extract the non-DPMS download file and run the \UPDATE_E2B_DRIVE.cmd Windows batch file.”

Za korisnike koji su instalirali E2B po opisanoj metodi ovde u postu i videu, samo da kažem skinite novi E2B i samo starujte ovaj fajl “UPDATE_E2B_DRIVE.cmd”
USB E2B mora da vam bude na sistemu!!!
Oni koji su skinuli ovu novu verziju posle 01.09.2015. ne moraju ovo da rade

Da i ovo dodam. Jedina dva slučaja sa kojima sam imao problema do sada su Kali Linux 2.0 full (3.1gb) iso i Slackware 64 bit DVD (4.1 gb). Medjutim rešio sam tako što sam zamenio instalacije sa drugima. Za Kali sam uzeo lite iso img (0,8 gb), a za Slackwre sam uzeo drugi iso file. Sve ostalo je prolazilao, neki put uz izmenu extenzije, ali radilo je. Inače sa Wimdows OS nema nikakvih problema. Sve od XP-a do 10-ke sam ovako instalirao i 32 i 64 bitne verzije u realnim situacijama.

VIDEO
Svaka čast za ovako iscrpan tutorijal.Koristio sam više alata za multiboot a prije nego što sam pronašao ovaj
najbolji mi je bio Sardu ipak je ovaj po meni bolji.Hvala ti majstore živ bio.
Interesuje me da li znaš kako od ovoga usb-a napraviti butabilan iso.
 
Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
232
ili na ovaj nacin.
Mnogo jednostavnije i brze ...
Koristeci ovu proceduru, na mom Kingston 32Gb imam sledece :
Win 10prox64
Win 7prox64
Win7prox86
WinXpsp3x86
Ubuntu x64
AOD univerzalna alatka kao Hirens, samo sa vise opcija
 
Top