Kako da spasim HDD???

Član
Učlanjen(a)
10.09.2010
Poruka
2
Evo ovako:sistem nece da se podigne ne kompjuteru.Pokusavala sam na sve moguce nacine ali nije moglo cak ni u safe modu.Onda sam otkacila 2 hdd koji su prikljuceni i sistem se digao bez problema.E sad-prikacila sam ih na drugi komp. Jedan je ocitao,ali drugi kad prikacim nece da se podigne sistem.Pretpostavljam da taj drugi nije u redu,ali zasto ni sa onim prvim nece da podigne sistem na ovom kompjuteru.Kako da spasim podatke sa tog ostecenog hdd,ima 320 gb i sve je muzika?Ubicu se ako sve nestane.Prebacila bih sve na neki drugi ,ali kako kad ne mogu da udjem u sistem da to kopiram....Pomozite,please!!!

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
vjerovatno zbog dzampera, jedan je na masteru drugi na slave-u

Član
Učlanjen(a)
20.02.2010
Poruka
164
Kad se već pominju ti problemi, kako se može njima doskočiti? Da to ne bude učestalo. Odnosno, da se ne desi tako nešto. Da li je rešenje tog problema aktivan rad nekih od programa za defragmentaciju-backup ili šta već više ili...? Pitam to zato što i ja imam jedan hard pun muzike i filmova, 1,5TB, jeftiniji mi je bio nego da sve to režem na diskove. E a ako taj disk pukne, gubim sve nepovratno. Šta je najbolje rešenje? Drugi disk? Ili ipak kopija na dvd.

Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
I meni je riknula elektronika na HDD starog racunara. Spasavanje podataka veoma je skupo. Dijagnozom mog HDD rekli su mi u cemu je kvar, da se podaci mogu izvuci (na drugi HDD koji bi doneo) i to bi me izaslo 14.000 + PDV. Nisam imao toliko novca, pa sam uzeo HDD neka ceka neko vreme, mada cu morati to da uradim.

Korisni linkovi:

Spasavanje Podataka sa Hard Diska i Memorija | Data Solutions

Spasavanje podataka - MyData

Spašavanje podataka | Data Recovery - HelpDisc

Cenovnik:

Cene za spašavanje podataka | Data Recovery - HelpDisc Srbija

Skola za drugi put: Za bitne podatke praviti back-up podataka (kupiti eksterni HDD), jer "na kraju pita moze da bude skuplja od tepsije".

Član
Učlanjen(a)
10.09.2010
Poruka
2
Narode sve sam pokusala i nije uspevalo.Podigla sam konacno sistem sa hirens boot cd-a.Onaj hdd je tu i sve je tu,ali avaj...Sad sistem ne mogu drugacije da dignem nego sa cd-a.Sta sad?

Član
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poruka
229
Idi u bios i namjesti da ti je boot prioriteti HDD na kojem ti je windows instalisan.

Član
Učlanjen(a)
29.09.2010
Poruka
142
Kad je meni jednom crkla elektronika na hdd ja sam pronasao isti takav hdd(ispravan naravno ) i sa njega prebacio elektroniku na moj ...zatim skinuo podatke i to je to....nadam se da bi to pomoglo ako se nisam kasno javio

Natrag