Šta je novo?

Kada ne bi trebalo da vežbate

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.694
Kada ne bi trebalo da vežbate

Bespoštedno terate sebe da odete u teretanu? Ponekad je dobro da napravite pauzu i date sebi malo oduška.

1.jpg

Verovatno ste ovo čuli ranije: važno je da redovno vežbate da biste bili zdravi. Međutim, neke osobe ponekad postanu preterano zagriženi za fitnes, pa ovaj savet shvate preozbiljno. Stručnjaci kažu da, iako je vežbanje dobro, postoje situacije kada je najbolje da ostanete kod kuće i opustite se.

AKO STE BOLESNI: Lekari savetuju da je najbolje da se izbegava vežbanje, čak i ako imate najobičniju prehladu. Trening će stvoriti pritisak na vaš imuno sistem i produžiti period oporavka. Kada ste bolesni, koncentrišite se na svoju bolest a ne oblikovanje mišića.

AKO STE UMORNI ILI POD STRESOM: Možda je teretana odlično mesto da se oslobodite stresa, ali ponekad je telu možda potrebna samo jedna mala pauza. Vežbanje dok ste pod jakim pritiskom i problemima može da izazove povrede.

AKO STE POVREĐENI: Možda vi to ne shvatate, ali male povrede mogu da postanu velike ako se uzimaju olako.

AKO STE MAMURNI: Ostali ste u klubu do kasno u noć i preterali sa pićem? Preskočite trening dan posle. Alkohol dehidrira telo, kom je potrebno oko sat da obradi samo 10 mililitara alkohola. Ako se ujutru osećate pripito, izbegavajte teretanu i pomozite telu jednim dobrim zdravim doručkom.

Izvor: S media
 
Top