Kada je ženski glas najzavodljiviji?

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Kada je ženski glas najzavodljiviji?

Ženski glas najseksepilniji je tokom plodnih dana, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu New Scientist. Ispostavilo se da nivo polnih hormona utiču na larinks, što dovodi do promene boje ženskog glasa. Dakle, naučno je dokazano da je ženski šapat najzavodljiviji u vreme ovulacije.

Tokom istraživanja, osobama oba pola puštani su audio-snimci ženskih glasova tokom različitih perioda manstrualnog ciklusa. Pokazalo se da su i muškarci i žene kao najzavodljivije ocenili snimke koji su napravljeni u periodu oko ovulacije, u trenutku kada je oplodnja jajne ćelije moguća.

Iako kod ljudi nema očiglednih znakova da je žena u plodnoj fazi, naučnici su utvrdili da tada u glasu pripadnica lepšeg pola dolazi do suptilnih promena prouzrokovanih povišenim nivoom polnih hormona, prenosi BBC.

Muškarci su u stanju to da detektuju na nesvesnom nivou, tako da im je u vreme plodnih dana žena mnogo privlačnija nego obično.

Ipak, naučnici kažu da se to ne dešava ako žena koristi oralnu kontracepciju, i napominju da su potrebna dodatna ispitivanja kako bi se precizno utvrdili biološki mehanizmi koji glas žene koju volite pretvaraju u šapat femme fatale.

Izvor: časopis Novi naučnik

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.034
Sasvim moguće, priroda je to tako uredila da smo najzavodljivije dok ovuliramo, da bismo privukle mužjaka i probudile životinjske instinkte. Ne samo glas, menja se i miris, i pogled, ma sve po malo...

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.581
Ženski glas najseksepilniji je tokom plodnih dana, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu New Scientist. Ispostavilo se da nivo polnih hormona utiču na larinks, što dovodi do promene boje ženskog glasa. Dakle, naučno je dokazano da je ženski šapat najzavodljiviji u vreme ovulacije.

Slažem se skroz....mislim znam iz sopstvenog iskustva kako se osećam u to vreme :red:

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
254
Čoveče, nebitan je dan u mesecu i koliko je udaljen od 'crvenog kružića' u kalendaru, kada mi se direktno u uho, vrelo šapne nešto tipa 'da li si zaključao vrata?, e to je TO!'

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.581
Čoveče, nebitan je dan u mesecu i koliko je udaljen od 'crvenog kružića' u kalendaru, kada mi se direktno u uho, vrelo šapne nešto tipa 'da li si zaključao vrata?, e to je TO!'

Hehe dobar si jeste tako je ili recimo hajde ljubavi u sobu da ti objasnim neke stvari ;)

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
254
Hehe dobar si jeste tako je ili recimo hajde ljubavi u sobu da ti objasnim neke stvari ;)
Upravo, dobro si ukapirala, neka je ona 'otpratila tetku iz crvenke' prethodni dan odn, 'vratila se sa prinudnog odmora', nije bitan dan, sat i minut ciklusa, poenta je da 'padne roletna' u pravo vreme na pravi način....
Tada i banalne rečenice koje nemaju baš veze sa jelte, dotičnim trenutkom, tipa 'šta si rek'o??' odrađuju posao kao i testosteronska injekcija pravo u mozak...

Natrag