Šta je novo?
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.186
img.php


Grupu Jugosloveni osnovao je bubnjar i pevač Zoran Paunović Pauna odmah posle raspada grupe Magično Oko. Svoj prvi album "Došlo mi je da se napijem" snimili su pored Paune (vokal) u postavi Nenad Maričić (gitare), Goran Milanović (bubnjevi) i Dragan Latinčić (bas) i objavili 17 Septembra 1986 godine za Diskoton. Album je snimljen Maja i Juna iste godine u studiju "O" u Beogradu u produkciji Kornelija Kovača. Snimatelj albuma bio je Vlada Negovanović a miksao Tahir Durkalić. Sve tekstove i aranžmane napisao je Zoran Paunović osim pesme "Šta se to u nama noćas događa" za koju je aranžman napisao Kornelije Kovač. Na albumu su svirali Kornelije Kovač (klavijature) i Vlada Negovanović (gitare u pesmi "Nama nije suđeno"). Sa albuma pored najvećeg hita grupe i pesme "Jugosloveni" izdvojio bih "Nama nije suđeno", "Debeli moj" i "Došlo mi je da se napijem".
Drugi album "Vruće osvežavajuće" Pauna je snimio sa studijskim muzičarima i objavio za Diskoton 11 Novembra 1987 godine i ako su u novoj postavi grupe bili: Dragan Deletić, Tomo Babović i Dejan Jeremić. Album je snimljen i miksovan Juna/Jula 1987 godine u beogradskom studiju Aquarius. Snimatelj kao i na prvom albumu bio je Vlada Negovanović koji je zajedno sa Zoranom Paunovićem producirao album. Muziku, tekstove i aranžmane napisao je Zoran Paunović. Na albumu su svirali: Aleksandar Lokner (klavijature i emax), Dragoljub Đuričić (bubnjevi), Zoran Radomirović (bas), Vlada Negovanović (gitare), Voja Vilić (solo gitara u pesmi "Jugović"), Ted Yinni (solo gitara u pesmi "Patriotska"), Svetlana Ceca Popov i Dejan S. Marconny (prateći vokali). Sa albuma bih izdvojio pesme "Jugović", "Sećanja me noćas ubiše" i "Žvaka za ludaka".
Treći album "Krici i šaputanja" snimljen je u novoj postavi koju su pored Paune činili Duško Maslać, Nenad Novaković, Đorđe Nejković i Dejan Jeremić. Album je snimljen u studiju "Krivi" Septembra, Oktobra i Novembra 1988 godine da bi tek 2 Marta 1989 godine bio objavljen za PGP RTB. Muziku, tekstove i aranžmane napisao je Zoran Paunović a album je producirao Tahir Durkalić koji je ujedno bio i snimatelj. Na albumu su svirali i pevali: Aleksandar Lokner, Zoran Radomirović, Sanja Čičanović i mnogi drugi... Sa albuma bih izdvojio pesme "Žene", "Život je lep" i "A tebe nema".
1997 godine Komuna je objavila kompilaciju "Dođe mi da se napijem" sa najvećim hitovima grupe, a 2006 Zoran Paunović je odlučio da ponovo obradi po njemu najuspešniji materijal sa novim aranžmanima i vokalima. Tako su se na poslednjem albumu Igralište našle 14 pesama i najvećih hitova grupe u nekom novom pop-folk fazonu. Sa albuma bih izdvojio nove obrade pesama "Nama nije suđeno", "Kunem ti se krsnom slavom", "Nema sreće za nas dvoje" i "A ti se ne vraćaš".

Poklon pesme "Nama nije suđeno" sa prvog "Sećanja me noćas ubiše" sa drugog i "Žene" sa trećeg albuma, a u našoj muzičkoj sekciji možete čuti kompletan prvi album digitalno remasterizovan.
B.S. BalkanUk Team
Diskografija
Albumi:
Došlo mi je da se napijem (Diskoton/Komuna 1986)
Vruće osvežavajuće (Diskoton/Komuna 1987)
Krici i šaputanja (PGP RTB 1989)
Dođe mi da se napijem (Kompilacija, Komuna 1997)
Igralište (PGP RTS 2006)Izvor: balkanukKo to voli da popije
ko ne moze bez rakije
Jugosloveni, Jugosloveni

Ko ne moze bez kafane
ko je u njoj cim osvane
Jugosloveni

Ko u krvi puno psuje
svalera se i lumpuje
ko je zivac kad se dira
ko se brzo iznervira

Jugosloveni, Jugosloveni
(2x)

Ko ne moze bez pasulja
i bez ljute sljivovice
bez kupusa kiseloga
belog luka, slaninice

Jugosloveni, Jugosloveni
(2x)

Ko to zenu svoju neda
a tudje bi sve od reda
ko u radno vreme stane
skoci malo do kafane

Jugosloveni, Jugosloveni
(2x)

Ko je krvlju steko sve
cetere's osme reko ne
politiku svoju tera
bez Rusa i Amera

Jugosloveni, Jugosloveni
(4x)
 
Poslednja izmena od urednika:
Top