Šta je novo?

Jubilarni 40. Festival monodrame i pantomime

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.323
Jubilarni 40. Festival monodrame i pantomime
Jubilarni 40. Međunarodni festival monodrame i pantomime svečano će otvoriti dramski pisac, akademik Dušan Kovačević 25. juna na sceni Pozorišta lutaka Pinokio, mada su programi festivala već počeli, istakli su danas organizatori mainfestacije čiji je osnivač Opština Zemun.

IZVOR: TANJUG
14170642365589c52d6e9f8369865091_v4_big.png

YouTube Printscreen
Selektor dr Milovan Zdravković je od velikog broja prijava iz zemlje i inostranstva u takmičarski program uvrstio 11 monodrama, tri pantomime i četiri stend ap nastupa, rečeno je na konferenciji za novinare u zemunskoj "Skali".

Danas i sutra u stend ap programu u Kulturno-sportskom centru Pinki nastupaju Domagoj Pintarić (Hrvatska), Filip Andonik (BiH), Pedja Bajović (Jugoslavija) i Vladimir Cvejić (Srbija).

U selekciji monodrama učestvuju Dušanka Stojanović Glid "Kabul / Kućevna", Ana Maljević "Kobne laži", Slobodan Beštić "Moje nagrade", Anka Gaćeša "Moj život", Vanja Milačić "Gledanje", Vesna Stanković "Milunka", Biljana DJurović "Nadežda Petrović" i Mirjana DJurdjević "Čučuk Stana".

Sa monodramama će učestvovati i Gera Sander (Izrael) "Konačno, kraj!" i Tina Milivojević (Kanada) "Village".

U programu pantomime nastupiće Albena, Aleks i Saša Kojčev (Bugarska) sa predstavom "Bugarski klovnovi", Aram Kojohan (Jermenija) - "Duša stolice" i Predrag Radovančević (Srbija) - "Transpersona".

U pratećem programu već je predstavljena monografija povodom 40 godina Festivala monodrame i pantomime, koju je priredio teatrolog Radomir Putnik, održana je tradicionalna šahovska simultanka učesnika festivala sa velemajstorom Alisom Marić, a na zemunskom keju priredjen je performans "Budjenje festsivala".

Narednih dana u pozorištu Pinokio biće otvorena izložba lutaka, a za 28. jun najavljena je promocija knjige Zijaha Sokolovića "Glumac je… glumac je… glumac" u restoranu "Stara carinarnica".

Na čelu ovogodišnjeg Saveta Festivala nalazi se glumac Predrag Miletić, a članovi su: Radomir Putnik, Rada Đuričin, Igor Bojović, Rastko Janković, Stevan Rodić i Vanja Stanivuk. Direktor Festivala je Borislav Balać.
 
Top