Šta je novo?
Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.643
Jennifer Aniston

jennifer-aniston-.jpgDženifer Džoana Aniston (engl. Jennifer Joanna Aniston; Šerman Ouks, Kalifornija, SAD, 11. februar 1969) je američka glumica, dobitnica nagrada „Emi“ i „Zlatni globus“. Poznata je po ulogama Rejčel Grin u TV seriji „Prijatelji“, Poli Prins u filmu „Nevolje sa Poli“ i Bruk Majer u filmu „Raskid“.
Dženifer Džoana Aniston je rođena u Šerman Ouksu. Njen otac Džon Aniston bio je glumac grčkog porekla, a majka Nensi Dau (engl. Nancy Dow) je bila glumica i fotograf italijansko-škotskog porekla. Iz majčinog prethodnog braka imala je polubrata Džona Melika (engl. John Melick). Dženiferin kum je bio najbolji prijatelj njenog oca, američki glumac i pevač grčkog porekla Teli Savalas. Petogodišnja Dženifer se 1974. sa roditeljima preselila u Grčku, gde su proveli godinu dana. Kada je Džon dobio ulogu u TV sapunici „Love of Life“, Anistonovi su se vratili u SAD i nastavili da žive u Njujorku. Pohađala je školu „Rudolf Štajner“, ustanovu čija se nastava sprovodila po sistemu valdorfskog obrazovanja.

Godine 1980. njeni roditelji su se razveli. Dženifer je nastavila da živi sa majkom u Njujorku, dok se njen otac preselio u Nju Džerzi, gde se opet oženio. Iz tog braka Dženifer je dobila još jednog polubrata — Aleksandera (engl. Alexander). Iako je nakon njihovog razvoda popustila u školi, ubrzo se priključila školskoj dramskoj sekciji. Takođe, jedna njena slika je bila izložena u njujorškom muzeju „Metropoliten“. Godine 1983. upisala je Srednju školu za muziku i umetnost i dramske umetnosti „Fiorelo H. Lagvardija“, gde se priključila školskom dramskom društvu. Kada je četiri godine kasnije diplomirala, odlučila je da ne želi da ide na koledž i ostala je u Njujorku sa majkom. Za to vreme je zarađivala za život baveći se privremenim poslovima — radila je u hamburgerdžinici na Menhetnu, bila je telefonski prodavac i kurir na biciklu. Takođe, glumila je u of-Brodvej pozorišnim predstavama, kao što su „Dancing on Checker's Grave“ i „For Dear Life“, koja se izvodila u njujorškom Javnom pozorištu.

Kod:
http://www.imdb.com/name/nm0000098/

Izvor:Wikipedija
 
Top