Šta je novo?

Jeftino ulje razgrabljeno, danas nove količine

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.538
Jeftino ulje razgrabljeno, danas nove količine
28.08.2009. 05:00

Ulje „iskon” fabrike „Viktorija oli” iz Šida, koje je od konkurentskog jeftinije i do 44 dinara po litru, prekjuče je našlo put do potrošača. Prvi su u prilici da ga kupe bili stanari beogradskog naselja Mirijevo, gde je u marketu „Bane” u roku od 20 minuta prodato ukupno 1,5 tona.

Ovo ulje od danas će se moći pazariti i u drugim gradovima Srbije.
Iako su potrošači očekivali da će, kako je i najavljeno, ulje po ceni od oko 80 dinara po litru najpre stići u prodavnice „Delta Maksija”, to se na kraju nije desilo, jer pregovori sa ovim trgovinskim lancem još uvek nisu završeni. Tako su se prve količine na tržištu pojavile prekjuče, i to preko veletrgovine „Moć prirode” koja je ulje „iskon” prvo isporučila u market „Bane” na Mirijevu. Tu je u roku od 20 minuta prodato 1,5 tona ovog ulja.
- Ova veleprodaja ulje će danas distribuirati u još 50 manjih radnji u različitim delovima Beograda, pa će se ono moći pazariti, na primer, u Rakovici, Padinskoj Skeli, Ripnju, Ceraku, Mladenovcu, ali i drugim delovima prestonice. Međutim, kolika će biti njegova cena zavisi od trgovaca. Naša veleprodajna cena u zavisnosti od kupljene količine iznosi 71-72 dinara po litru, a kada se na to dodaju PDV, troškovi transporta i prosečne trgovačke marže ispada da ulje u maloprodaji ne bi trebalo da košta više od 85 dinara - kaže za „Blic” Natalija Kurjak, direktor marketinga „Viktorija grupe”.
Osim toga, dodaje ona, ulje „iskon” od danas će se prodavati i u 40 prodavnica „Trgoprometa” u Subotici, ali i u marketima „7. juli” i „Šampion plus” u Kraljevu kojima će ulje dostaviti veleprodaja „Aciko”. Čačani će od danas ulje moći da pazare u objektima „Bora”, Šapčani u desetak objekata koji pripadaju veleprodaji „Vum”, u Šid ulje „iskon” stiže preko „Trend komerca”, u Bačku Palanku preko veletrgovine „Podunavlje”, u Kragujevac preko „Trnava prometa”, u Pećince preko veleprodaje „Kuki”, dok će Zaječarci i Obrenovčani ulje „iskon” od danas moći da kupuju u „Intereksu”.
- U popodnevnim satima isporuka kreće i ka svim hipremarketima „Univer eksporta” u Novom Sadu, tako da će se ulje najkasnije sutra naći na rafovima ovih objekata - kaže Kurjak.

Najniža cene
Od danas će se u svim objektima „Familija marketa” ulje „iskon” prodavati po promotivnoj ceni od 79,90 dinara - kaže Natalija Kurjak.


Izvor: Blic
 
Top