Šta je novo?

Jedva čekam da dođem u Srbiju

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.538
Jedva čekam da dođem u Srbiju
Sindi Loper o ulozi u filmu „Tamo i ovde”
31.08.2009. 05:00

Pop ikona osamdesetih godina slavna Sindi Loper odigrala je jednu od uloga u aktuelnom filmu Darka Lungulova „Tamo i ovde”, ostvarenju koje je osvojilo brojne prestižne nagrade širom sveta. Film „Tamo i ovde” će u Srbiji premijerno biti prikazan 9. septembra u Tržnom centru „Ušće”.

loper-x.jpg


U filmu igraju Branislav Trifunović, Mirjana Karanović, Jelena Mrđa, slavni holivudski glumac Dejvid Tornton, te njegova supruga Sindi Loper. Podsetimo, radnja filma prati depresivnog Njujorčanina, propalog muzičara Roberta (Dejvid Tornton) koji mora prinudno da se seli zbog neplaćene kirije. Poziva transportnu službu i tako upoznaje emigranta iz Srbije Branka (Branislav Trifunović), koji želi da dovede u Ameriku svoju devojku Ivanu (Jelena Mrđa). Branko plaća Robertu put do Beograda da se venča sa Ivanom kako bi ona dobila vizu. Dok u Beogradu čeka na ostatak dogovorenog novca, Robert je smešten kod Brankove majke Olge (Mirjana Karanović) sa kojom pronalazi ljubav. Njegovu bivšu devojku igra upravo njegova supruga Sindi Loper, koja za „Blic” priča o filmu, životu, daljim planovima.
Evropski pokret
- Igram Rouz, bivšu Robertovu ljubav. To je manja uloga. Rouz je njegova bivša devojka koja i dalje ima osećanja prema njemu. Ona je nastavila dalje sa svojim životom, ali Robert nije, te je postao depresivan - navodi Sindi.
- Ekipa sa kojom sam radila na filmu „Tamo i ovde” je odlična - kaže slavna Sindi Loper i navodi zašto naša publika ne sme da propusti ovaj film u bioskopima.
- To je divna priča, sa divnim ljudima. Ujedno je ovo i jedinstvena prilika da Srbi vide Amerikance iz jedne druge perspektive, ali i mi da vidimo vas - kaže vlasnica kultnog hita „Girls Just Wanna Have Fun”.
Film „Tamo i ovde” je do sada dobio nagrade među kojima su nagrada u Americi na prestižnom „Tribeca” festivalu u kategoriji za najbolji film čija se radnja dešava u Njujorku, specijalna nagrada žirija na japanskom festivalu „Skip City International”, potom je prikazan i na festivalu u Karlovim Varima…
- To je samo još jedan dokaz da film zaista vredi i da se mora pogledati - kaže Sindi Loper koja promoviše album „Bring Ya To The Brink”, koji je izdala prošle godine.
- Izdala sam dens album prošle godine „Bring Ya To The Brink”. Za jako vreme postigao je veliki uspeh, te je nominovan za nagradu „Gremi”. Veoma sam ponosna. Ako želite da se osećate lepo i da igrate, onda ga definitivno imajte u svojoj plej listi - tvrdi Sindi, koja bi trebalo da dođe u Srbiju.
- Nadam se da ću doći sledeće godine - kaže kultna pevačica i otkriva kako se godinama nosila sa popularnošću.
- Moja slava se uvek najviše lomila na mojoj familiji. To je ono što je teško, to mi je uvek najteže padalo. Izabrala sam karijeru u kojoj vam je odraz uspeha broj prodatih ploča. Naravno, ja sam želela da imam velike hitove, da uživam. Ali sve to ima svoju cenu. Moj sin nije to želeo, nije takav tip, ne želi da bude poznat, ali ipak je morao da se suoči sa time. Preselili smo se u Njujork iz Los Anđelesa, jer je tamo mnogo lakši život, nema toliko paparaca, poštuje se tvoja privatnost - kaže Sindi Loper i otkriva šta je za nju njen najveći dosadašnji uspeh u karijeri.
- To što sam napisala „Time after Time” - otkriva Sindi i tvrdi da nikada u životu nije poželela da napusti muziku.

Lenčarenje sa porodicom
Slobodno vreme provodi sa porodicom.
- Vreme provodim sa Dejvidom i našim sinom. Uglavnom lenčarimo - kaže pevačica i priča o daljim planovima.
- Nastaviću da pravim još muzike. Volela bih uskoro da snimim neki film i da ponovo odem na Brodvej.


Zvezda osamdesetih
Sindi Loper je muzikom počela da se bavi početkom osamdesetih godina. Njene numere „Girls Just Wanna Have Fun”, „True Colors” i dalje su veliki hitovi. Sindi se, kako kaže, uvek prijatno iznenadi kada čuje neku od tih pesama u kafićima.
- Dešava mi se da sedim u nekom kafiću, čujem neku od mojih pesama koje su bile hit osamdesetih, recimo najčešće „Into the Nightlife” i moram da vam priznam da se u tim trenucima osećam zaista divno. Kako se i ne bih tako osećala kada posle dvadesetak godina čujem neku svoju pesmu u nekom klubu ili kafiću u koje izlaze ljudi koji tada nisu ni bili rođeni. Osamdesete su bile divne godine i drago mi je da mladi danas, preko tih pesama, barem malo mogu da osete duh tih divnih godina - kaže Sindi za „Blic”.


Izvor: Blic
 
Top