Šta je novo?
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
Universal Soldier (1992)


screen.pngUniversal-Soldier-1992-SF.png
info.pngoyqhvjdqri.pngUniverzalni vojnik (engl. Universal Soldier) je američki naučnofantastični akcioni film iz 1992. režisera Rolanda Emeriha. Glavne uloge tumače Žan-Klod Van Dam i Dolf Lundgren koji glume vojnike koji su se međusobno poubijali tokom rata u Vijetnamu, ali su u sklopu tajnog vojnog projekta, uz nekoliko drugih vojnika, reanimirani.

Luk Devero i Endru Skot su američki vojnici koji su poginuli za vreme Vijetnamskog rata. Iako su poginuli, njihova tela su zamrznuta i prebačena u tajno postrojenje gde ih je tim naučnika predvođenih pukovnikom Perijem, zajedno s ostalim poginulim vojnicima, pretvorio u super-vojnike poznate kao UniVoj. Tako stvorena elitna jedinica, korišćena je u antiterorističkim akcijama u kojima su pripadnici jedinice iskazivali veliku fizičku snagu i izdržljivost, što je izazvalo sumnju reporterke Veronike Roberts koja je pratila rad specijalne jedinice. Luk, sada jedan od vojnika poznat po kodu GR44, počinje da se priseća svoje prošlosti i udružuje se s novinarkom Veronikom, zbog čega oboje postaju pretnja vojnom establišmentu koji protiv njih šalje policiju i specijalne vojnike predvođene Endru Skotom (GR13).

Režija: Roland Emmerich

Uloge: Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Ally Walker
screen.pngUniversal-Soldier-Action-1992-Jean-Claude-Van-Damme-Dolph-Lundgren-Ally-Walker-BR-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
Nowhere To Run (1993)screen.png
wKkE9Cj.png

info.png
tmdismw3h5x.png
Nakon smelog bega za vreme transporta zatvorenika, osuđeni kriminalac Sam Giline (Jean Claude Van Damme) u potrazi je za skrovištem u kojem bi se pritajio dok se potraga za njim ne utiša.

Clydie (Rosanna Arquette) je očajna mlada žena s dvoje male dece koju korumpirani preduzetnici pokušavaju da oteraju sa njene zemlje. Kada Mookie (Kieran Culkin), Clydiein sin, pronađe Sama kako se skriva na njihovom imanju, čini se da je sudbina uplela svoje prste i da je upravo Sam osoba koja može pomoći potresenoj Clydie u njenoj borbi protiv pokvarenih investitora.

Ostavši na imanju kako bi im pružio zaštitu, bjegunac se počinje zbližavati s hrabrom ženom i njenom decom. Otkriva smisao i cilj u životu koji nikada pre nije poznavao, pronalazi snagu i ljubav u sebi i spreman je učiniti sve kako bi zaštitio porodicu koja i njega bezrezervno štiti. Neprilike počinju kada nemilosrdni plaćenik (Ted Levine) dolazi da „uveri" Clydie da proda svoju zemlju...
screen.png
9YoLz20.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 

Prilozi

 • Prevod-srp.zip
  13,4 KB · Pregleda: 5
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
Last Action Hero (1993)screen.png
kZubvJQ.png

info.png
76lfmnw7fg.png

Deni je dečak opsednut bioskopom i posebno filmovima sa akcionim herojem Džekom Slejterom. Posle dobijanja magične karte koja je od azijskog mađioničara došla do Hudinija, a na kraju do Denija, granice između realnosti i sveta filma nestaju kada je Deni ubačen u film Džek Slejter 4.
Zarobljen u filmu, Deni mora da ubedi Slejtera da je on u stvari izmišljen lik koga igra stvarni glumac Arnold Švarceneger. Stvari postaju komplikovanije kada se propalica u Džeku Slejteru 4, plaćeni ubica Benedikt, dokopa magične karte i putuje u stvarni svet. Slejter i Deni ga prate, ali nalaze da su stvari mnogo teže u svetu gde klišei akcionih filmova (automobili eksplodiraju kada se puca na njih i prolazak kroz staklo prozora ne izaziva bol) ne postoje.
screen.png
AU4bfLo.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 

Prilozi

 • Prevod-hrv.zip
  31,3 KB · Pregleda: 3
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
Hard Target (1993)screen.png
PQqvvJu.png

info.png
ck2psbq53ny.png

Nataša Binder stiže u grad u nadi da će pronaći oca, koga nije čula već neko vreme. Nataša saznaje da je njen otac, kao beskućnik bez novca, postao plen u surovoj igri Lovci na ljude.
Opasni momak Čens Bodro (Žan-Klod van Dam) pokušava da pronađe posao u Nju Orleansu, gradu bezakonja. Nataša Binder stiže u grad u nadi da će pronaći oca, koga nije čula već neko vreme. Binderova saznaje da je njen otac, kao beskućnik bez novca, postao plen u surovoj igri ?lovci na ljude?. Nataša tada unajmljuje Čensa kako bi je zaštitio i otkrio ko je ubio njenog oca. Ali kada se Čens uključi u igru kao plen, sve postaje rizik.
screen.png
1lIpue0.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 

Prilozi

 • Prevod-srp.zip
  17,7 KB · Pregleda: 4
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
Timecop (1994)screen.png
7Z3ufDw.png

info.png
nzxi4rio2se.png

Vremenski policajac (engl. Timecop) je američki naučnofantastični akcioni film iz 1994. godine režisera Pitera Hajmsa, sa Žanom-Klodom van Damom , Mijom Sarom i Ronom Silverom u glavnim ulogama. Film je baziran na istoimenoj priči, koju su zajedno stvorili Majk Ričardson i Mark Verhajden, a koja se pojavila u antologijskom stripu izdavačke kuće Dark Horse Comics, čiji je osnivač upravo Ričardson.

Premijerno je objavljen u biskopima SAD-a 16. septembra 1994., a sa ukupnom zaradom od 101.6 miliona $, film predstavlja pravi komercajlni uspeh. Vremenski policajac je Van Damov film sa najboljom zaradom kao glavni glumac, a takođe predstavlja i njegov drugi film koji je uspeo da zaradi više od 100 miliona $, nakon filma Univerzalni vojnik iz 1992. godine.

Uprkos pomešanim i ne tako dobrim kritikama, vremenom je stekao status kultnog klasika, a kritičari ga generalno smatraju jednim od najboljih Van Damovih filmova. 2003. godine je dobio nastavak pod naslovom Vremenski policajac 2: Odluka u Berlinu, mada se niko od likova i glumaca iz ovog filma ne vraća u nastavku.

1994. godine, policajca Maksa Vokera i njegovu trudnu ženu, Melisu, napada grupa kriminalaca. Ranjen i pretučen, Maks nemoćno posmatra kako mu ubijaju ženu. Deset godina kasnije, tačnije 2004., Voker je zaposlen u agenciji koja sprečava putovanje kroz vreme da bi zaštitila interese američke vlade. Slučajno saznaje da jedan od njenih osnivača, korumpirani senator Aron Makomb, koristi agenciju da bi preuzeo monopol nad putovanjem kroz vreme i na taj način se obogatio. Voker se vraća u prošlost, u godinu 1994., kako bi sprečio Makomba da ubije njegovog partnera, istovremeno se nadajući da će sprečiti i smrt svoje žene...
screen.png
OazjI50.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 

Prilozi

 • Prevod-srp.zip
  23,1 KB · Pregleda: 3
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
Street Fighter (1994)screen.png
mXJdtud.png

info.png
lvxem4sdt1n.png
Savezničke snage pod vodstvom pukovnika Williama Guilea (Jean Claude Van Damme) imaju zadatak locirati i spasiti 63 javna radnika koji su taoci generala odmetnika M. Bisona (Raul Julia). Njihov se plan zamalo ne izjalovi u posljednji trenutak kad se izvjestiteljica Chun-Li Zang (Ming-Na) uplete i želi nešto više od same priče.

Građanski rat u Shadaloou prijeti izrastanjem u globalni sukob kada general Bison (Raul Julia) zatoči 63 inozemna radnika. Udružene snage zapadnog svijeta šalju tim komandosa koje predvodi William F. Guile (Jean-Claude Van Damme) sa zadatkom sprječavanja nesreće. Guile je suočen i s dodatnim problemom kada otkrije pravi naum novinarke Chun-Li Zang (Ming-Na) koja želi mnogo više od dobre reportaže.

screen.png
XnU61YT.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 

Prilozi

 • Prevod-hrv.zip
  16 KB · Pregleda: 2
Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
Sudden Death (1995)screen.png
4vC6ZOs.png

info.png
3727jg9vizk.png

Iznenadna smrt (engl. Sudden Death) je američki akcioni triler film iz 1995. godine režisera Pitera Hajmsa, sa Žanom-Klodom van Damom, Pauersom Butom, Rejmondom Džejom Berijem i Dorijanom Hervudom u glavnim ulogama. Radnja prati vatrogasca Darena Mekorda, koji mora da zaustavi grupu terorista predvođenu Džošuom Fosom, bivšim vladinim agentom, koji namerava sve prisutne u jednoj hokejaškoj dvorani, računajući potpredsednika SAD-a i njegovu decu, da digne u vazduh, ukoliko mu ne bude isplaćena određena suma novca. Film predstavlja drugu saradnju između režisera Pitera Hajmsa i Van Dama, nakon filma Vremenski policajac, snimljenog godinu dana ranije.

Film je u bioskopima SAD-a premijerno objavljen 22. decembra 1995. godine, a ukupna zarada se procenjuje na 64.4 miliona $, što je skoro duplo više u odnosu na cifru koju je iznosio produkcijski budžet. U trenutku objavljivanja, film je dobio generalno pomešane ocene od strane kritičara, ali uprkos tome danas ga mnogobrojni kritičari, kao i publika smatraju jednim od najboljih Van Damovih filmova ikada.29. septembra 2020. godine objavljen je i rimejk pod nazivom Dobrodošli u iznenadnu smrt, koji je rađen u produkciji Universal Pictures-a i Netflix-a
screen.png
AMWcOMO.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 

Prilozi

 • Prevod-srp.zip
  22,4 KB · Pregleda: 3
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
The Quest (1996)screen.png
JH4BZUZ.png

2om75pqteqs.png
Snimljen sredinom devedesetih, u doba velike eksplozije akcijskih filmova borilačke tematike, "Zlatni zmaj" jedan je među najboljim izdancima žanra, koji spektakularne borbe različitih borilačkih tehnika smešta u atraktivno okruženje pomalo mitskoga Dalekog istoka.

Na spektakularnome borilačkom turniru, čiji pobednik dobija sve, a ostali ni mrvice, Žan-Klod Van Dam ne traži ni slavu ni vredne nagrade, nego pre svega put davno napuštenoj kući.


Nakon što ga otmu šverceri oružjem te kao roba kasnije preprodaju, Kristofer Duboa (Žan-Klod Van Dam) protiv svoje volje ulazi u mračni polusvet kockanja i nezakonitih borilačkih turnira. Krvavo naučivši veštine na arhipelagu Muai Taj, gde se podučavaju smrtonosne borilačke tehnike, Kris putuje istočnom Azijom da bi na kraju završio u drevnom Izgubljenom gradu, gde je primoran da ičestvuje na slavnom turniru Ghng-geng, na kom učestvuju najbolji borci sa svih strana sveta. Pobednik će osvojiti legendarnog Zlatnog zmaja, skulpturu koja dokazuje njegovu hrabrost i snagu, a Kris će uza sve počasti najpre tražiti način za povratak kući.


Fantastična avanturističko-borilačka saga "Zlatni zmaj" ostaće zabeležena najpre kao prvi rediteljski rad kultnog belgijsko-američkog bodibildera i karatiste, ali i nadarenog glumca te svestranog filmaša, Žan-Kloda Van Dama. Izuzetan karakter i upornost omogućile su sinu skromnog belgijskog cvećara da se 1984., u 24 godini života, prvi put pojavi na filmu (Nestao u akciji Čaka Norisa) te nakon niza nastupa u hitovima poput "Krvavi sport", "Kiborg", "Kikboksera" (koscenarista) i "Univerzalni vojnik", stane i iza kamere. Njegov se uspeh temelji na impresivnoj pojavi, ali i inteligentnom prepoznavanju sopstvenih granica. Van Dam ne nastoji, poput većine svojih kolega od Švarcenegera pa nadalje, dokazati po svaku cenu da osim mišića ima i mozak, već se strogo drži žanra u kom njegov dar dolazi najviše do izražaja. "Zlatni zmaj" je pristojno urađeno žanrovsko ostvarenje u čijoj jednostavnoj i blagim humorom protkanoj priči logično dominišu majstorski režirani borilački prizori smešteni u potpuno egzotičan ambijent. Iako rutinski, doprinos sera Rodžera Mura u ulozi lorda Dobsa, nije zanemariv.

screen.png
TwXNX7M.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 

Prilozi

 • Prevod-hrv.zip
  13,7 KB · Pregleda: 4
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
Maximum Risk (1996)screen.png
uETvOmA.png

info.png
36i8rw6x00w.png
Policajac zauzima mesto svog brata blizanca i nasleđuje njegov problem ali i njegovu prelepu devojku. On je primoran da kikboksuje celim putem od Francuske do SAD-a, igrajući na tankoj liniji između FBI-ja i Ruske mafije. Ovaj policajac mora da pronađe odgovore na neka teška pitanja u što kraćem roku...screen.png
PqOJrpP.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 

Prilozi

 • Prevod-hrv.zip
  18,4 KB · Pregleda: 3
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
Double Team (1997)screen.png
NiuoNIH.png

info.png
eb0v09mxb45.png
Antiteroristički operativac Džek Kin promašuje svoju metu Stavrosa u svojoj finalnoj misiji... Odatle on je poslat u “Koloniju”, mesto na koje se šalju oni koji su suviše dragoceni da bili ubijeni, ali i suviše opasni da bi bili pušteni na slobodu. On uspeva da pobegne odatle i pokušavajući da pronađe Jaza, dilera oružjem, on se sprema za svoju poslednju bitku sa Stavrosom...screen.png
XeMyomK.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 

Prilozi

 • Prevod-srp.zip
  13,4 KB · Pregleda: 3
Top