Šta je novo?

Javno nadmetanje za gradske stanove u ponedeljak

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.323
Javno nadmetanje za gradske stanove u ponedeljak
BlicOnline
Javno nadmetanje za šest gradskih stanova, od ukupno 16 koliko ih je dato na prodaju, obaviće se u ponedeljak u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta 43-45, najavila je Slavica Savičić, sekretarka za imovinsko-pravne poslove, gostujući u Jutarnjem programu Studija B.

Ona je naglasila da je cena stanova različita, zavisi od kvadrature i lokacije, ali da kvadrat u proseku iznosi oko 1.000 evra.

– Zainteresovanost je bila velika, imali smo preko 300 telefonskih poziva u kojima su se građani raspitivali za stanove, a njih 140 ih je i pogledalo – rekla je Slavica Savičić.

Prema njenim rečima, Grad Beograd ima oko 35.000 nepokretnosti. To su zemljišta i objekti, poslovni prostor i stanovi, više od polovine ih je upisano, s tim što je to urađeno za čak oko 90 odsto zemljišta.

– Za određene nepokretnosti nemamo evidenciju, jer nismo ni znali da je to vlasništvo grada. Zato moramo prvo da je evidentiramo, pa onda proverimo, i na kraju upišemo. Grad ima i vilu na Bledu i odmaralište na Hvaru, to su eksteritorijalne nepokretnosti i sa time treba da se radi veoma pažljivo. Imamo dokumentaciju da smo mi vlasnici vile na Bledu – istakla je Slavica Savičić.

Ona je dodala da ih čeka još jedno javno nadmetanje za prodaju zgrade "Beobanke" na Zelenom vencu, jer su prethodne četiri bile neuspešne.

Da li će cena za novu licitaciju biti spuštena ili ne, još uvek se ne zna. Za vilu Aleksandra Rankovića na Dedinju cena je bila spuštena, ali nije bilo kupaca. Objekat je rezidencijalnog tipa, pa je i to jedan od razloga što prodaja ide teže. I njena cena biće predmet razmatranja.
 
Top