Šta je novo?

Javni poziv Grada za vakcinaciju, čipovanje i sterilizaciju vlasničkih pasa

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Javni poziv Grada za vakcinaciju, čipovanje i sterilizaciju vlasničkih pasaIzvor: Blic A. Vušović | 19. 05. 2011. - 00:42h

Prve vakcinacije, trajno obeležavanje mikročipom za 10.000 vlasničkih pasa i sterilizacija 2.000 ženki sa područja grada, počeo je juče u okviru sprovođenja Strategije za rešavanje problema pasa lutalica pod nazivom “Od vrata do vrata“. Sekretarijat za komunalne i stambene poslove raspisao je javni poziv za realizaciju mera stimulacije, na koji se mogu javiti sve ovlašćene veterinarske organizacije.

30251_bgd07-kucni-ljubimci-foto-beta_ig.jpg

Grad finansira vakcinaciju, čipovanje i sterilizaciju vlasničkih pasa

Mera stimulacije prve vakcinacije i trajnog obeležavanja u akciji „od vrata do vrata” vlasničkih pasa predviđena je na teritoriji sedam gradskih opština: Barajevo, Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac, Sopot, Surčin i Grocka, kao i suburbanim područjima ostalih gradskih opština, dok će se sterilizacija obavljati u ovlašćenim veterinarskim stanicama ovih opština.

Na području ostalih deset gradskih opština Palilula, Vračar, Stari grad, Savski venac, Voždovac, Zemun, Čukarica, Zvezdara, Novi Beograd i Rakovica ove mere obavljaće se u ovlašćenim veterinarskim stanicama koje ispunjavaju uslove iz javnog poziva

Realizacijom hitnih mera Grad sada i operativno, želi da problem napuštenih životinja locira i tako rešava ne samo posledice, što mu je jasna i nedvosmislena nadležnost, već i uzroke.

Rok za dostavljanje prijava je četrnaest dana, a mogu se poslati na adresu Gradska uprava grada Beograda – Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, Beograd, Kraljice Marije 1, broj telefona 7157-348.

Nakon sprovedenog javnog poziva, Sekretarijat za komunalne i stambene poslove zaključiće ugovore koji će bliže regulisati prava i obaveze sa veterinarskim organizacijama koje ispunjavaju uslove iz ovog poziva.
 
Top