Šta je novo?

Javne ličnosti kandidate stavljaju na muke

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.643
Novi termin i novi žiri serijala „Javni konkurs”

posao-ver2.jpg


Emisija „Javni konkurs” na Televiziji „Pink” od nedelje, 11. oktobra, emituje se u novom terminu sa početkom u 14 časova. Međutim, ovo nije jedina novina. Produkcijska kuća „Beoton”, koja organizuje ovaj serijal, odlučila je da oteža kandidatima put do posla, pa je u emisiju pozvala i novi žiri. Članovi novog žirija biće poznate ličnosti iz svih oblasti javnog života, a njihova uloga biće da stave na muke kandidate koji se bore za posao, sve u cilju da posao dobije najbolji učesnik, ali i da rialiti šou „Javni konkurs” bude dinamičniji i zabavniji.

Prve članice nove komisije su književnica Isidora Bjelica i pevačica Leontina Vukomanović-Pat, koje su poziv da budu deo rialitija koji rešava bitno pitanje današnjice prihvatile sa zadovoljstvom.
- Emisija „Javni konkurs” je fantastična zamisao koja udara u sam centar glavnog srpskog problema. Čovek bez posla je nervozan, nesrećan i nije mu ni do čega. To utiče i na njegovo zdravlje, ali i na seksualni život, tako da ovaj vid zapošljavanja ne samo da uliva nadu ljudima, već je zabavan i stimulativan - kaže za „Blic” Isidora Bjelica.
Priča da je odmah prihvatila poziv Saše Mirkovića da žirira u „Javnom konkursu”.
- Ne samo zbog dobre koncepcije emisije, već i divnog ženskog društva u žiriju. Naša uloga je stimulativna, jer mi smo tu da otkrijemo neke tajne kvalitete, ali i mane kandidata - objašnjava Bjelica.
Naglasila je da su poznate ličnosti najbolji izbor za emisiju, jer učesnici „Javnog konkursa” pored toga što bi trebalo da se zaposle, „moraju i da se dobro provedu, kao i gledaoci ispred televizijskog ekrana”.
- Ogromna je zabluda da su samo ozbiljne i dosadne stvari pametne. Naprotiv - kaže Bjelica.
Druga članica žirija Leontina Vukomanović kaže da je oduševljena emisijom „Javni konkurs” jer voli dobre rialiti programe, ali ističe da pobednik mora da zasluži posao za koji konkuriše, u suprotnom neznanje i nestručnost mora se najsurovije obeležiti.
- Mislim da javne ličnosti nose specifičnu težinu izražavanja kritika i stavova, i da samim tim mogu da doprinesu vatrenom krštenju kandidata za zaposlenje. Javne ličnosti nemaju dlake na jeziku i znaju da direktno pogode u srž psihološkog profila kandidata za posao, pre svega zbog bogatog komunikacijskog iskustva (jer u suprotnom ne bi mogli postati javne ličnosti), a posebno zbog liderskog i menadžerskog iskustva (jer smo sami sebi najbolji direktori i agenti). Ne zaboravite tremu koju kandidati i te kako mogu da imaju u kontaktu sa javnim ličnostima, pa se onaj ko se sa tim izbori, već smatra podesnim kandidatom za posao - u jednom dahu je za „Blic” ispričala Leontina Vukomanović.

Autor: Lj.A.
 
Top