Šta je novo?

Japanska česma u znak zahvalnosti

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.730
17. 09. 2010 PRESS

Japanska česma u znak zahvalnosti


Japanska česma svečano je otvorena juče u znak zahvalnosti zbog vrednih donacija i pomoći vlade Japana Srbiji i gradu Beogradu

1522-beoinfo.jpg


Grad je raspisao konkurs za idejno rešenje još pre dve godine, a zamisao Bojana Mitrovića pretočena je u realnost u središtu beogradske tvrđave na kraju velikog šetališta na Kalemegdanu.
Ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki rekao je da je Japanska česma podignuta dobrom voljom građana Beograda, i predstavlja simbol velike odanosti i iskrenog prijateljstva između naših zemalja.
- Čast je posvetiti nam mesto u srcu prestonice. Do sada smo nesebično uložili 200 miliona evra za bolji život naroda u Srbiji, za bolji standard Beograđana. Planiramo da nastavimo sa finansijskim donacijama vašem gradu i nadamo se da će, kao i do sada, ta sredstva biti iskorišćena na pravi način - rekao je Tošio Cunozaki.
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je istakao da beogradska tvrđava podseća na najlepše ali i najteže trenutke naše istorije, i zbog toga je to mesto idealno da se na njemu nađe simboličan znak zahvalnosti narodu Japana.
- Činjenicom da se nalazi ovde u centru prestonice, Japanska česma postala je deo one lepše istorije Beograda. Kako trenutno ne možemo da uzvratimo velikim delima, napravili smo nešto toplo i iz srca. Očigledno je da narod Japana želi da da sve od sebe kako bi život naših sugrađana bio mnogo kvalitetniji i na tome smo mu neizmerno zahvalni - naglasio je Đilas.
Pre dve godine u planu je bila izgradnja pet novih česama u prestonici, a ideju da se jedna od njih posveti narodu i vladi Japana pokrenula je redakcija „Blica".

(A. S.) 
Top