JAKO NEVREME U ZAGREBU: Padalo do 50 litara kiše po kvadratu

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.758
JAKO NEVREME U ZAGREBU: Padalo do 50 litara kiše po kvadratu

kurir-info


U Srbiji je za danas najavljeno promenljivo oblačno vreme, a pogoršanje praćeno kišom i pljuskovima se očekuje već tokom večeri
Zagreb i druge delove Hrvatske zahvatilo jako nevreme, sa obilnom kišom i grmljavinom. Prema najavama RHMZ, očekuje se da će nevreme zahvatiti i Srbiju. Poplavljene su mnoge niže prostorije u objektima, kao i podvožnjaci i delovi saobraćajnica.

Osim u Zagrebu, obilnih padavina, i do 50 litara po metru kvadratnom, bilo je i u Gorskom kotaru, Lici i na severnom Jadranu, a do kraja dana takvo vreme proširiće se na celu Hrvatsku. Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) saopštili su jutros da jaka kiša i veće količine vode usporavaju saobraćaj na gradskim ulicama, a neke su deonice i zatvorene, zbog stabala koja su pala na kolovoze.

Sve zagrebačke vatrogasne ekipe su na terenu i po celom gradu rade na ispumpavanju vode iz podruma objekata, na čišćenju začepljenih odvoda i uklanjanju srušenih stabala, rečeno je Hini u Javnoj vatrogasnoj stanici Grada Zagreba. U Srbiji je za danas najavljeno promenljivo oblačno vreme, a pogoršanje praćeno kišom i pljuskovima se očekuje već tokom večeri.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, posle podne, uveče i tokom noći mestimično će biti kiša, pljuskovi i grmljavine, prvo u zapadnim i severnim krajevima.
 
Natrag
Top