Šta je novo?
Učlanjen(a)
26.03.2019
Poruka
172

Jagoda Šimac-Gusarska kneginja : Roman o posljednjem omiškom gusaru
gusarska.jpg
Radnja uzbudljivog romana "Gusarska kneginja" Jagode Šimac vodi nas u davno vrijeme krajem trinaestog stoljeća u Dalmaciju, kada se na moru, jednako kao i na kopnu, odigrava žestoka igra prijestolja s brojnim sudionicima u borbi za vlašću i suverenitetom. S jedne strane tu su opasni ali plemeniti kneževi Kačići, gusarski vladari mora koji kontroliraju područje od Bračkog kanala do Korčule, dok se s druge strane u zadarskom zaleđu nalaze kneževi bribirski i zakoniti hrvatski ban Pavao Šubić.

Borba za vlast odvija se ponajprije s dominantnom i uvijek osvajački raspoloženom Mletačkom republikom s brojnim duždevim namjesnicima, a nezamislive su igre bez Dubrovačke republike s brojnim mudrim diplomatskim poklisarima, i to sve u vrijeme dok se vranski templari, posljednji pripadnici tog redovničkog reda u Europi, odupiru progonima moćne Katoličke crkve.

No u ovom teškom i bremenitom vremenu (srećom) postoji i jedna žena s čudesnim moćima - rođena neželjena u strogo definiranom muškom svijetu vladara, s košuljicom, kako bi se zaštitila od vlastite majke, ona će biti presudna za ostvarivanje interesa hrvatskih vladara.


Živa radnja prepuna dinamičnih scena bitaka na moru, intrigantnih otkrivenja i preokreta, uvjerljivih i dojmljivih književnih junaka vrsno je isprepleteno klupko koje čitatelju daje autentičan i sasvim poseban povijesni, ljubavni i kriminalistički roman - sve u jednom.

Hidden content
You need to reply to this thread or react to this post in order to see this content.
 
Učlanjen(a)
26.03.2019
Poruka
172

Jagoda Šimac - Čekajući ljubav
cekajuci-ljubav.jpg


Predratne su godine u Sarajevu, u malom kafiću Kod Crnog okuplja se skupina prijatelja, studenata punih mladenačkih snova. Ambra želi postati književnica, Filip ozbiljni novinar. Ambra je zaljubljena u Filipa, ali ta će ljubav, u suvremenom romanu autorice Jagode Šimac "Čekajući ljubav", morati pričekati na svoje ostvarenje. Rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini rasut će prijatelje po svijetu, a Ambra i Filip ponovo će se susresti u poratnom Zagrebu, u zreloj dobi...

Hidden content
You need to reply to this thread or react to this post in order to see this content.
 
Top