Šta je novo?

J. Koreja: Kapetanu trajekta 36 godina zatvora

  • Začetnik teme maja_jevtic
  • Datum pokretanja
M

maja_jevtic

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
9.926
J. Koreja: Kapetanu trajekta 36 godina zatvora
Tanjug |
Kapetan južnokorejskog trajekta, potonulog u aprilu kada je više od 300 putnika poginulo, osuđen je danas na 36 godina zatvora zbog nemara, ali je oslobođen optužbe za ubistvo


Kapetan južnokorejskog trajekta, potonulog u aprilu kada je više od 300 putnika poginulo, osuđen je danas na 36 godina zatvora zbog nemara, ali je oslobođen optužbe za ubistvo i za koju je tužilaštvo zatražilo smrtnu kaznu.


Glavni inženjer na trajektu osuđen je na 30 godina zatvora za ubistvo, pošto nije pomogao dvojici povređenih članova posade, prenela je agencija Rojters.

Snimak na kom se vidi kako članovi posade napuštaju trajekt posle davanja instrukcija putnicima, mahom tinejdžera, da ostanu u svojim kabinama izazvao je bes južnokorejske javnosti, koja je zahtevala najstrože kazne.

Sud je presudio da je 13 preostalih preživelih članova posade krivo po različitim tačkama optužnice, uključujući nemar, za šta su osuđeni na kazne u rasponu od pet do 20 godina zatvora.

Od 476 putnika i članova posade samo je 172 spaseno iz trajekta potonulog 16 aprila.

Na trajektu "Sevol" teškom 6.825 tona bilo je 325 učenika, koji su išli na ekskurziju, a samo 75 đaka preživelo je nesreću.

 
Top