Šta je novo?

Izdavao fiktivne otpremnice robe

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Izdavao fiktivne otpremnice robe[/h]Kraljevo -- Policijska uprava Kraljeva lišila je slobode ekonomistu Zlatka O. (44) zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaja i prisvojio sedam miliona dinara.


43846.jpgKako se navodi u saopštenju, sumnja se da je Zlatko O. u svojstvu odgovornog lica za prodaju za profesionalne kupce preduzeća "Delez Srbija" doo Beograd u Sektoru operacija u Kraljevu, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u prethodne dve godine, sačinio fiktivne otpremnice - fakture.
Te fakture su, kako se sumnja, glasile na pravna lica sa kojima preduzeće nije imalo ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i robu u vrednosti većoj od sedam miliona dinara.

Sumnja se da je Zlatko O. te fakture izneo iz preduzeća i prodao raznim fizičkim licima na području Srbije. Putem naloga za uplatu, u ime pravnih lica na koja je preko fiktivnih otpremnica izneo robu, uplatio je oko 135.000 dinara, dok je ostali novac od prodate robe prisvojio za sebe i tako preduzeće gde je bio zaposlen oštetio za navedeni iznos.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden istražnom sudiji Višeg suda u Kraljevu koji mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.Izvor:
B92.net
 
Top