Član
- Učlanjen(a)
- 13.07.2009
- Poruka
- 339
Jedan Italijan koji se posvađao sa šesnaestogodišnjim sinom zbog plejstejšna oporavlja se u bolnici nakon što ga je dečak ubo u vrat kuhinjskim nožem, piše "Korijere dela sera".
U policijskom izveštaju se navodi da se incident dogodio u nedelju u Torinu kada je četrdesetšestogodišnji Fabricio R. pokušavao da sinu Mariju objasni kako da bolje igra video igricu "FIFA 2009".
Videvši da dečak ne mari za njegove savete, iznervirani otac je ugasio televizor.
Mario je tada uzeo nož iz kuhinje i ubo oca u vrat, a zatim se vratio u kuhinju i pred majkom, Monikom, oprao nož nad sudoperom i ostavio ga da se suši.
Monika je policiji ispričala da nije znala šta se desilo dok njen suprug nije dopuzao držeći se za vrat.
"Videla sam Marija kada je ušao u kuhinju. Bio je potpuno miran. Primetila sam da pere nož, a za njim je ušao i moj muž, držeći se za vrat iz kog je curela krv", kazala je ona.
Nakon što je napao oca, Mario se zatvorio u svoju sobu gde je sačekao policiju, saopštila je policija, navodeći da se dečak nije suprotstavljao hapšenju.
Video igricu, koja je bila uzrok porodične drame, roditelji su mu poklonili za rođendan, nekoliko dana ranije.
"Mario je opsednut video igricama. Po ceo dan igra na svom plejstejšnu. Kupili smo mu 'FIFA 2009' jer nismo želeli da stalno igra igrice s nasiljem", izjavila je Monika
Izvor: mondo