Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Tvrtka dominira Fiat Grupe, a nastala je 1. siječnja 1975 Fiat direktor i mašinstva Beccaria Bruno (1915-2001) kroz spajanjem pet tvrtki koje posluju u Italiji, Francuskoj i Njemačkoj; Fiat Veicoli Industriali (nalazi se u Torinu) , OM (Brescia), Lancia Veicoli speciali (Bolzano), Unić (Trappes) i Magirus (Ulm).

Godine 1990, Iveco stekla 60% ENASA, vodeći proizvođač kamiona i kreatora Pegaso marke gospodarskih vozila u Španjolskoj. To je važan korak u povijesti Iveco budući da je postao lokalni brand u svim vodećim europskim tržištima. Ovom akvizicijom, Iveco proširio svoje proizvodne lokacije u Barcelonu, Valladolid i Madrid u Španjolskoj.

U svojim ranim godinama, tvrtka usmjerena na racionalizaciji, integriranje i optimiziranje različitih proizvodnih i komercijalnih objekata koji su bili neovisni do tada, a prvi centralizirane funkcionalnu strukturu pojavila. Iz marketinga gledišta, ove godine vidio pokretanje Daily (1978), Turbo (1981) i Turbostar (1984), tri vozila koja simbolizira Iveco poduzetnicke uspjeh u Europi. Godine 1986 Ford gospodarskih vozila European rad postaje dio branda.

Iveco je morao prevladati krizu u ranim 1990-ih, potaknuti sve žestoke konkurencije. Kako bi se djelotvornije rastuće specijalizacije tržišta, Iveco razbio njegova struktura dolje u specijalističke korporativne jedinice koje obratili određenim korisnicima podijeljen tipa proizvoda. U tim godinama, tvrtka nastavlja kako bi poboljšao svoje strateške prisutnosti u svijetu. Godine 1992 Iveco kupio talijanske tvrtke, International Limited Kamioni Australije, koja još uvijek igra vrlo važnu ulogu u Pacifički obruč. I Iveco Mercosul nastala u Brazilu u 1997, kao baza za proizvodnju i distribuciju operacijama diljem Južne Amerike.

Godine 1995 EuroClass luksuznih trener je proglašen Međunarodni Trener godine, a 1999 Iveco i Renault odlučio udružiti svoje napore u oblasti javnog prijevoza spajanjem njihovih autobusa operacija. Ovo spajanje uključuje tvrtke kao što su Heuliez i Karosa, a rezultat je Irisbus, jedan od glavnih proizvođača u sektoru prijevoza putnika, što je dodatno ojačan akvizicijom mađarske kompanije Ikarusbus.

Stalno rastuća pozornost posvećena je u tim godinama na integraciju proizvoda i usluga, kako odgovoriti sveobuhvatno korisničkih zahtjeva i boriti se protiv izrazito ciklički prirodu automobilskog tržišta. Ova strategija je dovelo do stvaranja Transolver u 1997, koji je Iveco u svijet financijskih usluga.

Na prednjoj komercijalne, u 1998 Iveco Eurocargo Ford, koji je prodan u više od devedeset zemalja i vodio tržišta u Italiji, Velikoj Britaniji, Španjolskoj, Bugarskoj i Sloveniji, bio je proglašen "Best uvozni Truck" u Njemačkoj. U 2000 to je bio svjetlo segment koji je osvojio nagrade, kada Dnevno je glasao "International Van of the Year", a jedan-milijunto vozilo napustio proizvodne linije. U 2006 je proizvedena Ducato i Scudo. U 2007 je proizveden Fiorino. Danas Iveco ima 49 tvornica, 15 postrojenja za istraživanje i razvoj, 840 trgovci, 31.000 zaposlenih, te je u 19 zemalja. 40% motora Iveco proizvodi ići u Iveco vozila, 60% se prodaje kao OEM jedinica za uporabu u automobilskoj, industrijske, poljoprivredne, morske i električne energije aplikacije. To je veliki europski proizvođač vatrogasnih vozila.

U 2007, Iveco najavio planove za ponovno ući kamion SAD tržište.

Izvor: Wikipedia


pstardaily.jpg


iveco_cj_truckin.jpg


084798.1-lg.jpg


iveco_tow_truck_ra.JPG


iveco_eurocargo_dc07.JPG


iveco_eurotracker_720-e-37_1_dc.JPG


iveco_stralis_430_pe_dc08.JPG


iveco4.jpg


iveco2520as20frontjm6.jpg


iveco3_2.jpg


iveco_15.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
24.08.2009
Poruka
47
Ha ha kao sto se odnosi na juga poslovica da neces dugo ga voziti tako i na Iveka u rangu kamijona
non stop mu se nesto kvari pogotovo oko ubrizgavanja goriva odnosno bospupe a sto se tice vesanja to je posebna prica .
 
Natrag
Top