- Učlanjen(a)
- 19.09.2009
- Poruka
- 27.630
Svi smo odahnuli posle hapšenja pravog silovatelja
Kada je M. S. u autobusu prepoznala silovatelja Z. T., i kada je dokazano da ju je on silovao, laknulo je i meni i mojoj porodici, koja prolazi kroz agoniju proteklih šest godina. Bio sam uhapšen, optužen i pet i po meseci proveo u pritvoru jer su mislili da sam ja silovao tu devojku. Pušten sam kada je stigao rezultat koji je pokazao da se moj DNK ne poklapa sa onim koji je ostavio silovatelj na vešu M. S., priča za "Blic" A. B. (34).
On je uhapšen 19. jula 2003. godine nakon što je devojka u njemu prepoznala muškarca koji ju je 28. aprila te godine silovao u dvorištu obdaništa u Zaplanjskoj ulici. Devojka je policiji detaljno opisala silovatelja, pa je urađen njegov foto-robot koji je podsećao na A. B. Guste obrve, tanka usta, retki brčići. Sličnog lika je i Z. T., ali malo svetlije kose i očiju.
- Negirao sam da sam silovao devojku, jer je to bila istina. Te večeri kada je napastvovana bio sam kod kuće. I moja žena je potvrdila da sam joj pomagao da spremi kolače za Uskrs - nastavlja on s pričom.
Iako je poznato da osumnjičene za silovanja ostali pritvorenici maltretiraju na razne načine, A. B. je bio zaštićen jer je u sobi bio lekar koji ga je pitao da li je kriv. Kada je rekao da nije, njegov cimer mu je preporučio da zatraži analizu DNK.
- Tražio sam analizu, krv su mi uzeli u oktobru i dva meseca kasnije stigao je rezultat i potvrda da se moj DNK ne poklapa sa onim na mestu zločina. Pušten sam iz pritvora i odbačena je optužnica protiv mene. Da nije bilo te analize, dobio bih 15 godina - navodi on.
A. B. priča da je sve vreme njegova porodica živela u agoniji i da su i posle puštanja iz zatvora u komšiluku u njega upirali prstom iako je bio nevin.
Do danas nekoliko puta je na ulici video M. S., koja bi uvek, kako priča, sagnula glavu.
- Ne osuđujem ja nju. I ona je preživela pakao i sigurno je u tom trenutku želela da se sve što pre završi, pa me je pomešala s pravim silovateljem - pričao on i dodaje da je zbog vremena provedenog u pritvoru tužio državu i dobio odštetu od 360.000 dinara.
Inače, ova hrabra devojka je pre nekoliko dana prepoznala u autobusu čoveka koji joj je uništio život. Dok se vozila linijom 31, primetila je muškarca, za koga je kasnije utvrđeno da je silovatelj. Bio je sa suprugom. Kada je izašao iz autobusa, M. S. je krenula za njim, zaustavila ga i rekla mu: "Ti si mene silovao". Posle analize DNK koja je potvrdila da je on čovek koji ju je napastvovao pre šest i po godina, osumnjičeni je uhapšen i sada je u pritvoru.
M. S. je, kako je izjavila, silovatelja prepoznala po mladežu pored desne obrve. Z. T. je u proteklih šest i po godina promenio izgled. Posle silovanja devojka je rekla da napasnik ima brkove, ali ga je u autobusu prepoznala iako je bio obrijan.
Autor: A. Ž. Adžić