Šta je novo?

ISPLIVAO LEŠ NA UŠĆU MORAČE Pronađeno telo malog Ognjena! (VIDEO)

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.352
ISPLIVAO LEŠ NA UŠĆU MORAČE Pronađeno telo malog Ognjena! (VIDEO)
Autor: Vijesti
Lovočuvar Nikola Ulićević danas je na Skadarskom jezeru oko 18.30 časova pronašao beživotno dečje telo na ušću Morače u Skadarsko jezero. Više izvora iz policije je navelo da se radi o dečaku Ognjenu Rakočeviću, koji je nestao pre 12 dana.

hronika_1000x0.jpg

Mesto gde je nađen leš deteta, Foto: Youtube screenshot
Ulićević je uočio telo, koje je plutalo po vodi u mestu Manastirski Vrbiš.

Ognjen je nestao iz roditeljske kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici. Njega su danima bezuspješno tražili građani, policija, vojska, ronioci...

Nakon pronalaska beživotnog tela kod restorana “Jezero”, tamo su se uputili pripadnici policije, hitne pomoći i mrtvozornici.

Na obalu jezera došao je i Branko Rakočević, otac dečaka Ognjena.

Oko 22 sata telo dečaka je čamcem dopremljeno do restorana "Jezero", gde ga je pregledala ekipa Hitne pomoći.

Telo je nakon toga upućeno na Odeljenje patologije Kliničkog centra u Podgorici, gde će biti obavljena obdukcija.

Lovočuvar Nikola Ulićević kazao je da je gotovo siguran da se radi o telu nestalog dečaka Ognjena.

“Izašao sam čamcem na jezero, kada sam primetio telo kako pluta u vodi. Izgledalo je kao da pluta lutka. Kada sam prišao video sam da se radi o telu dečaka i da na njemu nije bilo odeće”, rekao je Ulićević.

Dodao je da je duvao vetar, koji je odnosio telo tako da je morao da ga prati.

“Da sam se udaljio sa tog mesta verovatno ga ne bih više našao. Pozvao sam telefonom kolegu i obavestili smo nadležne organe. Prvi je do mene došao kolega”, kazao je Ulićević, koji je bio na vezi i sa sinom Duškom koji ga je čekao na obali jezera.

Ulićević je istakao da je telo dečaka čuvao gotovo dva sata dok ga nisu preuzeli istražni organi.

Prema nezvaničnim podacima “Vijesti” iz policije, prve informacije govore da je telo dječaka bilo dugo u vodi i da će se uzrok smrti znati najverovatnije u toku ponedeljka kada će biti obavljena obdukcija.

Podsetimo, policija, vojska i građani Podgorice od srede, 4. maja, pretražuju čitavo područje na kome bi se, na osnovu pretpostavki, mogao naći maloletni Ognjen Rakočević koji boluje od autizma. Poslednjih dana obuhvaćeno je šire područje Podgorice, na kome se dečak traži. Veruje se da se on tada iskrao iz kuće u Podgorici i na ulicu izašao bos i oskudno obučen.

 
Top