Šta je novo?

Iscurela tona amonijaka u pančevačkoj Azotari!

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.064
27/05/2014 - 15:41
Iscurela tona amonijaka u pančevačkoj Azotari!
Situacija je bila alarmantna, reagovali su i vatrogasci, ali posledica od curenja amonijaka nije bilo. Zbog ovog akcidenta u Azotaru je danas stigla inspekcija za zaštitu životne sredine u vanrednu kontrolu

Azotara-Pancevo-4.jpg
Posle noćašnjeg nestanka struje u pančevačkoj Azotari i prilikom današnjeg pokretanja pogona „Karbamida“ u prepodnevnim satima, zbog rupe na cevi, iscurela je tona amonijaka iz jedne oštećene cevi. Situacija je bila alarmantna, reagovali su i vatrogasci, ali posledica od curenja amonijaka nije bilo, objavio je “Blic”.


Zbog ovog akcidenta u Azotaru je danas stigla inspekcija za zaštitu životne sredine u vanrednu kontrolu.

-Pogon „Karbamida“ bezbedno je zaustavljen izmedju 8.30 i 11 časova jutros . Dobio sam informaciju od Azotare da je noćas zbog nestanka struje ispao pogon „Karbamida“ dok sam jutros pozvan intevenišem zbog amonijaka koji je cureo iz cevi. U toku tih dva sata icurela je jedna tona amonijaka. Pogon je trenutno zaustavljen. Utvrđeno je da je amonijak iscureo zbog oštećene gumice na jednoj cevi – rekao je Šimon Bančov, pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine.

Pančevačka Azotara ostajala je bez struje tokom noći nekoliko puta. Ipak, smatrajući da će se energetska situacija stabilizovati, rukovodstvo Azotare danas je pokušalo da pokrene pogon Karbamida kada je i došlo do curenja amonijaka.

(Telegraf.rs)
 
Top