Šta je novo?
Učlanjen(a)
01.08.2014
Poruka
230
Isceljenje (2014)

isceljenje_omot.jpg

Isceljenje je srpski film iz 2014. godine u režiji Ivana Jovića, a po scenariju Monje Jović.
U filmu igraju tri glumca, a snimljen je sa minimalnim budžetom.
Film je svoju svetsku premijeru imao 7. novembra 2014. godine na Filmskom festivalu u Kotbusu u Nemačkoj, dok je premijeru u Srbiji imao 3. marta 2015. godine na FEST-u.
Filmska priča prati tihovanje pravoslavnog monaha, u neobičnoj atmosferi izolovane isposnice. Njegov mir biva narušen iznenadnom posetom dvoje ljudi: starog muslimana koji dovodi svog bolesnog unuka. Videvši da je ratna prošlost došla po njega i da on ne može da zaboravi i oprosti bol koji mu je nanet, monah shvata da je između njega i Boga nastala nepremostiva pukotina koju ništa ne može da popuni. Film se bavi pomirenjem i oproštajem i ključnim pitanjem koje ostaje nakon svih ratova: kako oprostiti svom neprijatelju?

Film je snimljen na nedostupnim, netaknutim lokacijama zapustele istočne Srbije, čija atmosfera naglašava izolovanost života u isposnici i unutrašnju dramu tri lika koji su u toj izolaciji suočeni jedan sa drugim. Otuda unutrašnje zbivanje u filmu postaje zgusnuto, a lepota prirode stoji kao kontrast patnji koju nose sva tri lika.

Režija: Ivan Jovic
Scenario: Monja Jović
Uloge: Jovo Maksić, Radovan Miljanić, Nemanja Jeremić


Isceljenje_2014.jpg


Kod:
http://www.uploadbank.com/9j61gihhn26s
 
Poslednja izmena od urednika:
Top